هدف: هدف پژوهش حاضر مقایسه فشار کفپایی پای برتر و غیر برتر زنان کاتاکا و کومیته کای عضو تیم ملی بود.
روش ها: 12 کومیتهکا و 8 کاتاکای عضو تیم ملی بانوان کاراته در این پژوهش شرکت کردند. فشار کفپایی با استفاده از پلت فورم Emed حین راه رفتن با پای برهنه اندازه گیری شد. پس از تقسیم کف پا به 10 ناحیه اوج فشار، انتگرال فشار-زمان، نیروی بیشینه و انتگرال نیرو-زمان محاسبه شدند. از آزمون ویلکاکسون و یو-من-ویتنی در سطح معناداری 0/05 برای آنالیز دادهها استفاده شد.
یافته ها: در مقایسه دو گروه کاتا و کومیته، متغیرهای فشار کفپایی گروه کاتا در ناحیه متاتارسال دوم (0/05=p) و متاتارسالهای 3،4،5 (0/04=p) بهطور معناداری کمتر از گروه کومیته بود. در مقایسه پای برتر و غیر برتر نیز، متغیرهای فشار کفپایی پای برتر در نواحی انگشت شست (0/04=p) و انگشتان 3،4،5 (0/04=p) بهطور معناداری بزرگتر از پای غیر برتر و در ناحیه متاتارسال دوم (0/03=p) کمتر از پای غیر برتر بود.
نتیجهگیری: نتایج حاضر ممکن است نشاندهنده ماهیت متفاوت دو سبک باشد که کومیته به سبب فشارهای مکانیکی، تأثیر بارزتری بر فشار کفپایی دارد و نیز ممکن است فشار کفپایی متأثر از استفاده بیشتر کاراتهکاران از یکی از پاها به علت برتری پا باشد. از این رو انجام مطالعات بیشتر و جامعتر برای پیشگیری از بروز سازگاریهای ناشی از فعالیت ورزشی در سطح حرفهای و درمان آنها ضروری به نظر می رسد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |