دوره 4، شماره 2 - ( 6-1397 )                   جلد 4 شماره 2 صفحات 57-49 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- گروه تربیت‌بدنی و علوم ورزشی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد فریمان، فریمان، ایران.
چکیده:   (3989 مشاهده)
هدف: در دنیای امروزی چاقی می­تواند علت برخی از مشکلات از قبیل بیماری­های قلبی و عروقی، دیابت، ناتوانی­های حرکتی و قامتی باشد. راه رفتن که در این زمینه تأثیرگذار است، اهمیت زیادی در رشد حرکتی انسان دارد. لذا هدف از این تحقیق، مطالعه تأثیر چاقی و لاغری بر عوامل کینماتیکی راه رفتن در کودکان است.
روش‌: تعداد 30 دانش­آموز پسر 7 تا 9 ساله بر اساس چارت صدک وزنی و شاخص توده بدنی به سه گروه عادی و چاق و لاغر تقسیم شدند. تمام کودکان سالم بودند و فاقد نقص حرکتی بودند. از دستگاه آنالیز حرکت برای اندازه­گیری متغیرهای کینماتیکی راه رفتن از قبیل سرعت گام، طول گام، عرض گام، مدت زمان مرحله ایستایش، مدت زمان مرحله نوسان و حمایت دوگانه استفاده شد. از تحلیل واریانس برای تحلیل داده­ها در سطح معنی­داری 0/05برای تحلیل آماری استفاده شد.
یافته ­ها: نتایج نشان می­دهد که تفاوت معنی­داری بین سرعت، طول و عرض گام کودکان عادی، چاق و لاغر وجود ندارد، اما تفاوت معنی­داری بین مدت زمان مرحله نوسان، ایستایش و حمایت دوگانه کودکان عادی، چاق و لاغر وجود دارد (0/05>p).
نتیجه­ گیری: نتایج این مطالعه نشان می­دهد که با بیشتر شدن فشار وزن بر سیستم حرکتی، ممکن است برخی ویژگی­های کینماتیکی راه­ رفتن که می­توانند به کنترل حرکتی بهتر کمک کنند، تغییر کنند.
واژه‌های کلیدی: آنالیز حرکت، راه رفتن، کودکان، چاقی، لاغری
متن کامل [PDF 640 kb]   (1682 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/12/23 | پذیرش: 1397/6/6 | انتشار: 1397/6/24

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.