دوره 4، شماره 4 - ( 12-1397 )                   جلد 4 شماره 4 صفحات 27-16 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- دانشگاه گیلان
2- گروه آسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
چکیده:   (3676 مشاهده)
هدف تعادل یکی از اجزای کلیدی مهارت‌های حرکتی برای حفظ پاسچر و اجرای مهارت‌های ورزشی پیچیده است. مطالعات اخیر با استفاده از طرح تکلیف دوگانه نشان می‌دهند که کنترل پاسچر به منابع توجهی نیاز دارد. هدف از پژوهش حاضر مقایسه تعادل ایستا و پویا ورزشکاران رشته‌های مختلف ورزشی در شرایط با و بدون اعمال اغتشاشات پاسچر بود. 
روش‌ها در این پژوهش ۴۲ ورزشکار با سه سال سابقه ورزشی (۱۴ کشتی گیر، ۱۴ فوتبالیست، ۱۴ کاراته‌کا) شرکت کردند. برای ارزیابی تعادل ایستا و پویا به ترتیب از آزمون‌های بس و ستاره و برای اغتشاش پاسچر یا تکلیف شناختی از شمارش معکوس اعداد استفاده شد. داده‌ها پس از بررسی توصیفی با استفاده از آزمون‌های تحلیل واریانس، تحلیل کوواریانس و تی همبسته در سطح  P<۰/۰۵ مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. 
یافته ها تحلیل داده‌ها نشان داد حفظ تعادل ایستا و پویا در کشتی‌گیران، فوتبالیست‌ها و کاراته‌کاها تفاوت معنی‌داری ندارد و حفظ تعادل ایستا و پویا همراه با اعمال اغتشاشات پاسچر در این گروه‌ها تفاوت معنی‌داری نداشت. در حفظ تعادل ایستا بدون اعمال اغتشاشات نسبت به تعادل ایستا همراه با اغتشاشات پاسچر در هر گروه تفاوت معنی‌داری مشاهده نشد. در حفظ تعادل پویا بدون اعمال اغتشاشات پاسچر نسبت به تعادل پویا همراه با اغتشاشات پاسچر در هر گروه تفاوت معنی‌داری مشاهده شد. همچنین حفظ تعادل پویا بدون اغتشاشات پاسچر بهتر بود. 
نتیجه گیری با توجه به نتایج تحقیق به مربیان و فیزیوتراپیست‌ها پیشنهاد می‌شود در ارزیابی از روش‌های تکلیف دوگانه استفاده کنند.
متن کامل [PDF 2827 kb]   (2033 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (10328 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/4/25 | پذیرش: 1398/6/27 | انتشار: 1398/8/9

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.