دوره 5، شماره 2 - ( 6-1398 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 123-112 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- گروه آسیب‌شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، دانشکده تربیت‌بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران.
چکیده:   (3127 مشاهده)
هدف سندرم متقاطع فوقانی نوعی از درگیری سیستم عضلانی‌اسکلتی استکه منجر به کوتاهی عضلات قدامی و ضعف عضلات خلفی می‌شود. هدف از تحقیق حاضر بررسی تأثیر تمرینات منتخب اصلاحی با فیزیوبال بر وضعیت پاسچر کاربران رایانه دارای سندرم متقاطع فوقانی بود.
روش ها این مطالعه نیمه‌تجربی با پیش‌آزمون و پس‌آزمون بوده است. ۲۴ نفر دختر کاربر رایانه دارای ناهنجاری سر به جلو، شانه گرد و کیفوز به صورت هدفمند انتخاب شدند و به صورت تصادفی به دو گروه کنترل و آزمایش (هر گروه ۱۲ نفر) تقسیم شدند. گروه آزمایش تمرینات را به مدت شش هفته انجام دادند. از روش عکس‌برداری از نمای نیمرخ برای اندازه‌گیری هم‌زمان زوایای سر به جلو و شانه گرد و از خط‌کش منعطف برای اندازه‌گیری میزان کایفوز آزمودنی‌ها استفاده شد. میزان تغییرات زاویه سر به جلو، شانه گرد، کیفوز و اتساع قفسه سینه قبل و بعد از شش هفته تمرین اندازه‌گیری شد. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از آزمون کوواریانس و تی همبسته در سطح معناداری ۰۵/۰>P استفاده شد.
یافته ها نتایج تحقیق حاضر تفاوت معنا‌داری در کایفوز (۰۰۱/۰P=)، شانه گرد (۰۰۱/۰P=)، سربه جلو (۰۰۲/۰P=) و اتساع قفسه سینه (۰۰۲/۰P=) در پیش‌آزمون و پس‌آزمون نشان داد.
نتیجه گیری تغییرات زوایای سر به جلو، شانه گرد و کیفوز و اندازه محیط قفسه سینه در جهت بهبود اثربخشی مطلوب تمرینات منتخب اصلاحی با فیزیوبال را نشان می‌دهد. بنابراین استفاده از این برنامه تمرینی در افراد کاربر رایانه توصیه می‌شود.
متن کامل [PDF 5086 kb]   (3590 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (5405 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/10/4 | پذیرش: 1398/10/12 | انتشار: 1398/6/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.