جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای ردائی

مصطفی حاج لطفعلیان، علیرضا ردائی، حیدر صادقی،
دوره ۲، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۵ )
چکیده

هدف: هدف این مطالعه، مدل­سازی منتخبی از روش­های حمل بار در دو حرکت پایه­ای نشستن و برخاستن، به‌منظور معرفی مناسب­ترین روش جهت کاهش توان مصرفی و گشتاور مفاصل در بین نظامیان بود. 
روش­ ها: در این مطالعه ده آزمودنی جهت تعیین قیدهای آناتومیکی، ثبت کینماتیک حرکات نشستن و برخاستن و استخراج برخی از متغیرهای لازم جهت مدل­سازی شرکت داشتند. در ادامه، موقعیت مرکز جرم چهار وسیله­ حمل بار شامل کوله­پشتی، کوله دوگانه، جلیقه و کیف دوگانه تعیین و با اعمال باری به جرم ۴۰ کیلوگرم به آن، چهار مدل دوبعدی و چهار سگمنتی، از بدن و بار اعمال‌شده به آن، بر اساس معادلات دینامیک معکوس ساخته شد. پس از اعمال قیدها و تعریف توابع هزینه، از الگوریتم ژنتیک جهت بهینه­سازی و محاسبه­ گشتاور مفصل ران و توان مصرفی کل استفاده شد.
یافته ­ها: براساس نتایج پژوهش از بین روش­های بررسی‌شده، روش کوله‌پشتی، کمترین توان را صرف و روش کیف دوگانه نیز کمترین گشتاور را به مفصل ران اعمال کرد.
نتیجه­ گیری: برای افزایش توان سرباز حین حمل بار در حرکات تکراری و طولانی، لازم است جرم بار در نزدیک­ترین فاصله نسبت به مرکز جرم بدن و با ارتفاع کمتری به بالاتنه وارد شود تا توان مصرفی و گشتاور حرکت کاهش یابد. نهایتاً می­توان گفت از بین روش­های بررسی‌شده، حمل بار با کوله‌پشتی با توجه به قابلیت­هایی که دارد می­تواند مناسب­ترین انتخاب جهت حمل وسایل سنگین و حجیم باشد.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه بیومکانیک ورزشی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Sport Biomechanics

Designed & Developed by : Yektaweb