دوره 3، شماره 3 - ( 9-1396 )                   جلد 3 شماره 3 صفحات 67-57 | برگشت به فهرست نسخه ها

Boroushak N, Eslami M, Khoshnoodi H. A Review on the Impact Skills Analysis Using two Physical Principles; Impulse- Momentum and Work- Energy in Martial Arts. J Sport Biomech 2017; 3 (3) :57-67
بروشک ندا، اسلامی منصور، خوشنودی حسن. مروری بر تجزیه و تحلیل مهارت های ضربه ای در ورزش های رزمی با استفاده از دو اصل فیزیکی ضربه- اندازه حرکت و کار- انرژی. مجله بیومکانیک ورزشی. 1396; 3 (3) :57-67

1- گروه بیومکانیک ورزشی، دانشکده تربیت‌بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران.
هدف: برای افزایش سطح عملکرد مهارت­های ضربه­ای در ورزش‌های رزمی، شناسایی فاکتورهای مهم در این رشته‌ها ضروری می­باشد. بنابراین در این مقاله، مروری بر اساس دو اصل مهم فیزیکی کار- انرژی و ضربه- اندازه حرکت در تجزیه و تحلیل این مهارت‌ها انجام شد.
روش ­ها: جستجوی مقالات در پایگاه­های تخصصی صورت پذیرفت و سپس 31 مقاله مرتبط که بر اساس معیارهای ورود و خروج انتخاب شدند مورد بررسی و مطالعه قرار گرفتند.
یافته­ ها: در این تحقیق، مشخص شد که انرژی و توان بکار برده شده برای هر ضربه، می­تواند هدف از اجرای آن را مشخص کند و اختلاف و اهمیت پارامترهای فوق در ورزش­های مختلف را بررسی کند. همچنین مشخص شد که مهم‌ترین متغیرها در مهارت­های ضربه­ای، نیروی ­ضربه، سرعت خطی و جرم مؤثر عضو ضربه زننده است که در ورزش‌های مختلف، اهمیت آن‌ها متفاوت است و نیز بهترین روش در اندازه‌گیری نیروی ضربه بر اساس رابطه ضربه-اندازه حرکت، صفحه نیرو می­باشد
 نتیجه­ گیری: نتایج حاکی از آن است که روش ضربه- اندازه حرکت ساده­تر و پرکاربردتر است اما روش کار- انرژی در تجزیه و تحلیل مهارت­ها اطلاعات دقیق­تر و مفیدتری در اختیار مربیان و ورزشکاران قرار می­دهد. در نهایت، پیشنهاد به مطالعات بیشتر خصوصاً در زمینه جرم مؤثر ضربه، بررسی اصل ضربه- اندازه حرکت با در نظر گرفتن و محاسبه اندازه حرکت زاویه­ای و نیز تحقیقات بیشتر با استفاده از رابطه کار- انرژی می­شود.
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/6/6 | پذیرش: 1396/9/29 | انتشار: 1396/10/6