دوره 4، شماره 2 - ( 6-1397 )                   جلد 4 شماره 2 صفحات 38-29 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- گروه بیومکانیک ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران.
چکیده:   (4470 مشاهده)
هدف: سفتی از خواص مکانیکی ساختارهای ویسکوالاستیک و تأثیرگذار بر بیومکانیک حرکات ورزشی است که عاملی مهم در تولید حرکت و کنترل نورومکانیکی بدن انسان شناخته می‌شود. هدف از انجام این تحقیق، تعیین ارتباط سفتی اندام تحتانی با متغیرهای منتخب بیومکانیکی در اجرای پرش‌های عمودی بود.
روش‌ها: 20 دانشجوی پسر فعال و سالم رشته تربیت‌بدنی و علوم‌ ورزشی به‌طور داوطلبانه در این تحقیق شرکت کردند. آزمودنی‌ها هاپینگ عمودی به سه شیوه دوطرفه، یک‌طرفه روی پای برتر و یک‌طرفه روی پای غیر برتر و با سه استراتژی ترجیحی، کنترلی(فرکانس ۲/۲ هرتز) و بیشینه را برای تعیین متغیرهای سفتی اندام تحتانی و آزمون‌های عملکردی پرش اسکات و پرش کانترموومنت را برای تعیین متغیرهای توان مکانیکی، سرعت مرکز جرم در لحظه تیک‌آف و کارایی چرخه کشش-انقباض، اجرا کردند. ارتباط سفتی اندام تحتانی با متغیرهای منتخب بیومکانیکی در اجرای پرش‌های عمودی از طریق آزمون همبستگی پیرسون با سطح معناداری ۰/05 تعیین شد.
یافته‌ها: از بین متغیرهای سفتی اندام تحتانی حین اجرای هاپینگ با استراتژی‌های مختلف (استراتژی کنترلی،ترجیحی و بیشینه)، فقط سفتی اندام تحتانی حین اجرای هاپینگ ترجیحی با متغیر سرعت مرکز جرم رابطه معنادار و منفی نشان داد (0/05p<).
نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌های تحقیق، می‌توان بیان کرد که سفتی اندام تحتانی با عملکرد پرش‌های عمودی رابطه معکوس دارد، اما در مورد کارایی چرخه کشش-انقباض مقدار بیشتر یا کمتر سفتی مزیت محسوب نمی‌شود بلکه احتمالاً مقداری بهینه برای آن وجود دارد.
متن کامل [PDF 780 kb]   (2043 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/11/18 | پذیرش: 1397/3/29 | انتشار: 1397/6/24

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.