دوره 7، شماره 2 - ( 6-1400 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 93-78 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fattahi A, Dehnavi M, Hamzeh L. Exercise-associated Muscle Cramps in Runners: A Review. J Sport Biomech 2021; 7 (2) :78-93
URL: http://biomechanics.iauh.ac.ir/article-1-253-fa.html
فتاحی علی، دهنوی محبوبه، حمزه لیلا. کرامپ عضلانی ناشی از ورزش در دونده‌ها: مروری بر مطالعات. مجله بیومکانیک ورزشی. 1400; 7 (2) :78-93

URL: http://biomechanics.iauh.ac.ir/article-1-253-fa.html


1- گروه بیومکانیک ورزشی، دانشکده تربیت‌بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه آزاد تهران مرکزی، تهران، ایران.
واژه‌های کلیدی: کرامپ عضلانی، دونده، تمرین، ورزشکار
متن کامل [PDF 5155 kb]   (1009 دریافت)     |   چکیده (HTML)  (2006 مشاهده)
متن کامل:   (1351 مشاهده)
مقدمه
کرامپ عضلانی ناشی از ورزش به عنوان انقباضات دردناک، متناوب و غیرارادی عضله اسکلتی تعریف می‌شود [1 ,2 ,3] که هنگام یا بلافاصله بعد از ورزش و در افراد سالم اتفاق می‌افتد [4 ,5, 6] و در آن هیچ‌گونه آسیب متابولیکی، نورولوژیکی و اندوکرینی مشاهده نمی‌شود [7, 8].
نشانه‌های بالینی کرامپ عضلانی ناشی از ورزش شامل درد، سفتی، کوتاهی عضلانی است [9, 10]. معمولاً ورزشکاران تا هشت روز بعد از وقوع کرامپ عضلانی نیز نشانه‌های آن را گزارش کرده‌اند [10, 11]. شدت کرامپ عضلانی می‌تواند از ناراحتی و تأثیر جزئی بر عملکرد جسمی تا درد شدید و ناتوانی باشد [121314]. درد و ناتوانی ناشی از کرامپ حرکت را محدود می‌‌کند، اما با این حال بدون هیچ مداخله‌ای بعد از مدتی بهبود می‌یابد [1516 ,9]. با وجود این، نیازی ضروری برای فهمیدن علل ایجاد کرامپ و فرایند‌های فیزیولوژیکی آن وجود دارد.
در اوایل تحقیقات روی کرامپ عضلانی، این پدیده را کرامپ عضلانی ناشی از گرما فرض کرده‌اند [1718192021]، اما مشخص شده است که کرامپ عضلانی در شرایط سرما نیز رخ می‌دهد، چرا که مطالعاتی که در شرایط سرما صورت گرفته است، نشان داده‌اند که این شرایط در هوای سرد نیز رخ می‌دهد [22] و حتی یکی از علت‌های وقوع کرامپ عضلانی را نیز سرما دانسته‌اند [17]. علاوه بر این مطالعات دیگر انجام گرفته است و نشان داده‌اند که کمبود آب بدن یا کاهش الکترولیت بدن (تعادل آب نمک) نیز منجر به ایجاد کرامپ عضلانی می‌شوند [232425 ،1]. 
همچنین مطالعات دیگر، تئوری کنترل عصبی عضلانی تغییریافته را علت وقوع کرامپ عضلانی ناشی از ورزش دانسته‌اند [26 ,272829]. علاوه بر این، جوریاتو و همکاران، در یک مطالعه مروری به این نتیجه‌گیری رسیدند که پتانسیل حرکتی در هنگام کرامپ عضلانی در موتور نورون‌های حرکتی ایجاد می‌شوند که احتمالاً با عدم تعادل بین افزایش تحریک از دوک‌های عضلانی و بازدارندگی حرکتی در بخش‌های گلژی تاندون‌ها همراه است. در مجموع به نظر می‌رسد که کرامپ عضلانی با تحریک محیطی از سلول‌های عصبی ایجاد می‌شود [30].
نلسون و همکاران در یک مطالعه مروری، علت وقوع کرامپ عضلانی ناشی از ورزش چند عامل دانسته‌اند و به جای دهیدراسیون (کمبود آب در بدن) و یا نقص الکترولیت از عدم تعادل بین تحریک بیش از حد دوک‌های عضلانی و مهار گلژی تاندون‌ها به نورون‌های حرکتی آلفا دانسته‌اند. اعتقاد بر این است که این عدم تعادل ناشی از اضافه بار عضلانی و خستگی است [31]. 
در جدیدترین مطالعه مروری صورت‌گرفته توسط میللر مشخص شده است که علت کرامپ عضلانی ناشی از ورزش تنها به خاطر دهیدراسیون و نقص الکترولیت نیست، بلکه از همگرای عوامل داخلی و خارجی ناشی می‌شود که برای تغییر تحریک‌پذیری سیستم عصبی مرکزی و محیطی عمل می‌کنند [32].
شیوع کرامپ عضلانی ناشی از ورزش در مطالعات و گروه‌های مختلف ورزشکاران گزارش شده است [33, 34 ,353637]. یکی از ورزش‌هایی که ورزشکاران آن رشته بیشتر دچار کرامپ عضلانی ناشی از ورزش می‌شوند، دوندگان هستند [38 ،7]. یا توجه به اینکه در این رشته ورزشی عضلات زیادی به کار گرفته می‌شوند و میزان انرژی مصرفی در این ورزشکاران زیاد است و همچنین با توجه به اینکه مطالعه مروری پیدا نشد که به‌طور اختصاصی به بررسی علل وقوع کرامپ عضلانی ناشی از ورزش در دوندگان پرداخته شده باشد؛ بنابراین هدف از این مطالعه مروری بررسی کرامپ عضلانی ناشی از ورزش در دوندگان است تا مشخص شود که علت وقوع کرامپ و به‌طور کلی ماهیت کرامپ عضلانی در این رشته ورزشی چگونه است و آیا علل وقوع کرامپ در این رشته متفاوت با ماهیت کلی آن است یا خیر؟ با بررسی دقیق یک رشته ورزشی، اطلاعات کامل‌تر و بهتری از علل وقوع کرامپ در دوندگان فراهم می‌شود تا در مطالعات آتی، مداخلات و همچنین بحث روی کرامپ عضلانی ناشی از ورزش در دوندگان به جزئیات بیشتری صورت بگیرد، چراکه با شناسایی دقیق دلایل وقوع کرامپ عضلانی در این رشته ورزشی باعث فهم دقیق و بیشتر درباره این پدیده می‌شود و در‌نتیجه به پیشگیری، درمان و کاهش وقوع آن کمک می‌کند.
روش‌شناسی
مقالات با جست‌وجوی هشت پایگاه داده مدلاین / پاب‌مد، امباس / اسکوپوس، لیلاکس، سنترال، سیناهل، وب‌ساینس، پدرو و گوگل اسکالر شناسایی شدند. دوره جست‌وجو از سال 1997 تا می سال 2021 را پوشش داد. کلیدواژه‌ها در اصل از اصطلاحات MeSH انتخاب شده و سپس تا حدی اصلاح شدند تا اطمینان حاصل شود که همه مطالعات واجد شرایط پیدا شده‌اند. علاوه بر این، جست‌وجوی دستی و بررسی کامل منابع مقالات نیز انجام شد.
پایگاه‌های داده با کلید واژه‌هایی همچون: Muscle cramp or muscle fatigue or chronic disease * and running * or ultra-marathon or half-marathon or marathon or ultrarunning or athletes or athletic performance * and exercise* or endurance exercise * and water-electrolyte imbalance * or electrolytes or dehydration or sports nutrition or hydration. انجام شد. 
همچنین این کار در پایگاه‌های فارسی پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی، مدلیب، ایران مدکس، ایرانداک و مگ‌ایران معادل کلیدواژه‌های جست‌وجو شده به زبان انگلیسی از هشت پایگاه داده انجام شد. پس از گردآوری نتایج جست‌وجو، ابتدا عنوان و سپس خلاصه مقالات مطالعه شد. چنانچه مقالات با معیار ورود و خروج هم‌خوانی داشت، از نتایج آن در مطالعه مروری استفاده و در غیر این صورت کنار گذاشته می‌شد. بر اساس معیارها و اهداف تحقیق، پانزده مقاله پس از مراحل ارزیابی انتخاب شد. تمام مقالات به ‌صورت متن کامل فراهم شد.
معیارهای ورود مطالعه: در مرحله اول، غربالگری عنوان و چکیده مطالعات توصیفی با تمرکز بر کرامپ عضلانی در دونده‌ها انجام شد. مقالات انتشاریافته به زبان فارسی و انگلیسی بررسی شدند. یک دستیار تحقیق به‌صورت مستقل چکیده‌های مقالات را بررسی می‌کرد. مرحله دوم غربالگری کل متن با توجه به بررسی کرامپ عضلانی در دونده‌ها انجام شد. غربالگری کل متن توسط یک محقق انجام شد. یک محقق ارشد نیز لیست نهایی مقالات انتخاب‌‌شده را جهت اطمینان از اینکه تمام مقالات با هدف تحقیق هم‌راستا است، بررسی کرد. خلاصه اطلاعات توصیفی توسط دستیار تحقیق جمع‌آوری شد و توسط محقق ارشد چک شد. از یک جدول نمونه (تصویر شماره 1) برای استخراج اطلاعات جامعه هدف، بررسی کرامپ عضلانی در دونده‌ها و نتایج آن‌ها استفاده شد.

معیارهای خروج مقالات عبارت بود از: مقالاتی که جامعه آماری آن‌ها افراد غیردونده‌ بود، مقالاتی که در آن‌ها به آسیب‌هایی غیر از کرامپ عضلانی پرداخته بودند، مقالاتی که به بررسی آسیب‌های ورزشی در این افراد پرداخته بود. همچنین مقالاتی که در کنفرانس‌ها چاپ شده بود و متن کامل مقاله تحت داوری و توسط مجله چاپ نشده بودند. علاوه بر این، مقالاتی که به‌صورت مروری چاپ شده بودند نیز از روند بررسی خارج شدند.
روش بررسی کیفیت مقالات
برای بررسی کیفیت مقالات از مقیاس PEDro استفاده شد. این مقیاس یازده سؤال دارد. برای هر سؤال یک امتیاز در نظر گرفته می‌شود. اگر مقاله امتیاز هفت و بالای هفت بگیرد، نشان‌دهنده سطح بالای کیفیت مقاله است و اگر بین پنج تا شش بگیرد، نشان‌دهنده سطح متوسط مقاله است و اگر زیر پنج بگیرد، نشان‌دهنده سطح ضعیف مقاله است.
نتایج
فرایند انتخاب مطالعات در تصویر شماره 1 نشان داده شده است. با جست‌وجو در منابع الکترونیکی تعداد 326 عنوان به دست آمد. جست‌وجوی دستی و بررسی منابع مقالات تعداد پنج عنوان دیگر به دست آمد. بعد از حذف عنوان‌های تکراری تعداد 241 چکیده برای مرور مشخص شدند. بعد از بررسی عنوان و چکیده مقالات تعداد 202 مقاله حذف شدند و 39 مقاله برای مطالعه کل متن انتخاب شدند. بعد از بررسی متن کل مقالات، پانزده مقاله که به بررسی کرامپ عضلانی در دونده‌ها پرداخته بودند، انتخاب و نتایج آن‌ها گزارش شد (جدول شماره 1).




با بررسی سطح کیفی مقالات با ابزار PEDro، میانگین امتیازاتی که مقالات از این مقیاس گرفتند، برابر نمره هفت بود و نشان‌دهنده این است مقالاتی که برای فرا تحلیل این مطالعه استفاده شدند از سطح کیفیت بالایی برخوردارند و نتایج حاصل از این مطالعات قابل اعتماد است.
همان‌طور که در جدول شماره 1 مشاهده می‌کنید، تعداد پانزده مقاله به بررسی کرامپ عضلانی ناشی از ورزش در دوندگان پرداخته‌اند. بیشتر مطالعات روی کرامپ عضلانی ناشی از ورزش در دوندگان استقامتی هستند و در مسافت‌های مختلفی به بررسی کرامپ عضلانی پرداخته‌اند. مسافت‌های بررسی، دوندگان استقامتی، ماراتن و فوق ماراتن را شامل می‌شود که نشان‌دهنده این می‌توان باشد که دوندگان استقامتی بیشتر از سایر دوندگان دچار کرامپ عضلانی ناشی از ورزش می‌شوند و کنترل این مشکل می‌تواند بر عملکرد این رشته از ورزشکاران استقامتی کمک فراوانی کند.
با بررسی نتایج مطالعات مشاهده می‌کنیم که بیشتر مطالعات روی علت‌های وقوع کرامپ عضلانی پرداخته‌اند و تنها یک مطالعه برای کاهش کرامپ عضلانی، تمرینات کششی را پیشنهاد داده‌اند. 
با نگاه کردن به نتایج می‌توان پی برد که علت‌های وقوع کرامپ عضلانی در ورزشکاران دونده استقامتی بسیار متغیر بوده و نتایج مطالعات به عوامل مختلفی رسیده‌اند که باعث وقوع کرامپ عضلانی در این رشته ورزشی می‌شوند، در برخی موارد، نتایج این مطالعات ضد و نقیض بوده و برخی مطالعات عامل کم‌آبی و دهیدراسیون را یکی از فاکتورهای کرامپ عضلانی دانسته‌اند، در حالی که برخی عوامل عصبی عضلانی را علت وقوع کرامپ ذکر کرده‌اند و حتی مطالعات، علت وقوع گرما، سرما، محدودیت‌های غذایی، بیماری‌های قبلی، آسیب‌های ورزشی قبلی، کرامپ عضلانی قبلی و افزایش شدت تمرین به یک‌باره را علت‌های وقوع کرامپ عضلانی ناشی از ورزش در دونده‌ها دانسته‌اند. 
این نتایج نشان‌دهنده این است که علت وقوع کرامپ به یک عامل بر‌نمی‌گردد و افزایش شیوع کرامپ در دونده‌ها می‌تواند چند عاملی باشد و هریک از این عوامل می‌تواند بخشی از علت‌های وقوع کرامپ عضلانی ناشی از ورزش در دونده‌ها را تقویت کنند و درنهایت باعث وقوع کرامپ عضلانی در دونده‌ها هنگام تمرین را بلافاصله بعد از تمرین یا مسابقه باشند.
بحث
هدف از مطالعه حاضر بررسی کرامپ عضلانی ناشی از ورزش در دونده‌ها بود. نتایج مطالعات، اطلاعات مختلفی را از کرامپ عضلانی ناشی از ورزش در دونده‌ها گزارش کرده‌اند. مطالعات علت وقوع کرامپ عضلانی ناشی از ورزش در دونده‌ها را دهیدراسیون و نقص الکترولیت، سرما، طولانی شدن مدت تمرین یا مسابقه، افزایش دمای بدن هنگام تمرین یا مسابقه، سابقه آسیب‌دیدگی و کرامپ عضلانی در گذشته، افزایش شدت تمرین در مدت‌زمان کوتاه و محدودیت‌های غذایی ذکر کرده‌اند که هریک از این فاکتورها را بحث و بررسی کنیم.
دهیدراسیون و نقص الکترولیت
نتایج دو مطالعه نشان داد که دهیدراسیون و نقص الکترولیت با کرامپ عضلانی ناشی از ورزش در دونده‌ها مغایرت ندارد [42 ،39]؛ در راستای نتایج این مطالعات، نتایج چند مطالعه نیز گزارش کرده‌اند که کم آبی بدن و نقص الکترولیت از علت‌های کرامپ عضلانی ناشی از ورزش در ورزشکاران است [55 ،54 ،28 ،24 ،23]. یک مطالعه با بررسی نظر مربیان ورزشی، نشان داد که اکثریت قریب به اتفاق (92/1 درصد) کم آبی یا عدم تعادل الکترولیت را به‌عنوان شایع‌ترین علت وقوع کرامپ عضلانی ناشی از ورزش تشخیص داده‌اند [56]. 
همچنین یک مطالعه در مورد ورزشکاران استقامتی نشان داد که اکثریت (75 درصد) معتقدند که مصرف سدیم در طی فعالیت‌های استقامتی مانع از کرامپ عضلانی ناشی از ورزش در این ورزشکاران می‌شود [57]. 
به نظر می‌رسد که شدت تمرین بالا و تمرین کردن در مدت‌زمان طولانی باعث از دست رفتن آب بدن و همچنین عدم تعادل در الکترولیت بدن می‌شود و باعث عامل ایجاد یکی از علت‌های وقوع کرامپ عضلانی می‌شود، در حالی که نتایج چهار مطالعه نشان داد که کم‌آبی و نقص الکترولیت تأثیر معنا‌داری روی کرامپ عضلانی ناشی از ورزش در دونده‌ها ندارد [52 ،444546].
در راستای نتایج این مطالعات، نتایج مطالعات دیگر نیز نشان داده‌اند که ارتباط قوی بین کمبود آب بدن یا نقص الکترولیت با کرامپ عضلانی ناشی از ورزش ندارد [58]. این مطالعات با ارزیابی از حجم پلاسما، حجم خون و تغییرات وزن بدن در شرکت‌کنندگان به این نتایج دست پیدا کرده‌اند [59 ،58]؛ بنابراین نتایج در مورد کمبود آب بدن و نقص الکترولیت به عنوان عامل کرامپ عضلانی ناشی از ورزش در دونده‌ها ضد و نقیض هست و نیاز به مطالعات بیشتری با بررسی دقیق‌تری است، اما به نظر می‌رسد که باید وقوع کرامپ عضلانی ناشی از ورزش در دونده‌ها را چند عاملی بدانیم و یکی از این عوامل نقص الکترولیت و دهیدراسیون است.
سابقه آسیب‌دیدگی، کرامپ عضلانی در گذشته و افزایش شدت تمرین در مدت‌زمان کوتاه در نتایج چهار مطالعه نشان داد که سابقه آسیب‌دیدگی، کرامپ عضلانی در گذشته و افزایش شدت تمرین در مدت‌زمان کوتاه از عوامل هستند که باعث بروز کرامپ عضلانی ناشی از ورزش در مدت‌زمان کوتاه می‌شوند [50 ,49 ,4546]. 
هم‌راستا با نتایج مطالعات حاضر، نتایج مطالعات قبلی نیز نشان داده‌اند که افزایش شدت تمرین، سابقه آسیب قبلی، آسیب‌دیدگی قبل از مسابقه، تاریخچه‌ای از کرامپ عضلانی و فاکتورهای ژنتیکی از عوامل اتولوژیکالی هستند که با کرامپ عضلانی ناشی از ورزش در ارتباط هستند [606162 ،36]. 
علاوه بر این، فرض شده است که مسیر نهایی این فاکتورها می‌تواند باعث تحریک بیش از حد موتور نورون‌ها شود [17]. در مورد تحریک‌پذیری نورون‌ها که می‌توانند یکی از علت‌های کرامپ عضلانی ناشی از ورزش شوند، مطالعات فرض کرده‌اند که پتانسیل حرکتی در هنگام کرامپ عضلانی در موتور نورون‌های حرکتی ایجاد می‌شوند که احتمالاً با عدم تعادل بین افزایش تحریک از دوک‌های عضلانی و بازدارندگی حرکتی در بخش‌های گلژی تاندون‌ها همراه است [30].
بنابراین می‌توان به این نتیجه رسید که وقوع هریک از فاکتورهای ذکرشده می‌تواند تئوری کنترل عصبی عضلانی تغییریافته را که منجر به کرامپ عضلانی ناشی از ورزش می‌شود را تقویت کند، هرچند برای نتیجه‌گیری بهتر نیاز است که مطالعات پژوهشی با دقت و اطلاعات جزئی‌تری صورت بگیرد. 
علاوه بر این ثابت شده است کرامپ عضلانی اسکلتی ناشی از ورزش با بیماری‌های مزمن در ارتباط است، از‌جمله بیماری‌های قلبی عروقی، متابولیکی، بیماری‌های سیستم عصبی محیطی و مرکزی و سایر بیماری‌های دیگر همچون بیماری کلیوی که میزان تنظیم مایعات و الکترولیت‌ها را دچار اختلال می‌کند [6364, 65, 6667] که همه این عوامل باعث افزایش وقوع کرامپ عضلانی ناشی از ورزش در دونده‌ها می‌شود.
طولانی شدن مدت تمرین یا مسابقه و محدودیت‌های غذایی
نتایج سه مطالعه نشان داد که با افزایش مسیر مسابقه و طولانی شدن مدت تمرین، می‌تواند احتمال وقوع کرامپ عضلانی را افزایش دهد [51 ،47 ،43]. همچنین نتایج دو مطالعه، یکی از علت‌های وقوع کرامپ عضلانی ناشی از ورزش را محدودیت‌های غذایی فرض کرده‌اند [53 ،48]. به‌طوری که مطالعات گزارش کرده‌اند که با افزایش مدت تمرین میزان وقوع کرامپ افزایش می‌یابد [68 ،54].
همچنین گزارش شده است که احتمال وقوع کرامپ عضلانی در دوندگان ماراتن به میزان 50-30 درصد است [69]، در دوندگانی که 60 کیلومتر می‌دوند احتمال 83 درصد است [53] و در دوندگان 161 کیلومتری به میزان 96 درصد گزارش شده است [70]. 
نتایج این مطالعات فرضیه تأثیرگذاری افزایش شدت و مدت تمرین بر احتمال وقوع کرامپ عضلانی ناشی از ورزش را بیش از بیش تقویت می‌کند. همچنین میزان حذف غذا و مایعات را در کاهش وقوع کرامپ را مؤثر دانسته‌اند [71727374]. یکی از فاکتورهای غذایی مهم را کربوهیدرات دانسته‌اند و مطالعات به نتیجه رسیده‌اند که کاهش میزان کربوهیدرات بر خستگی عضلانی اسکلتی تأثیر بسزایی دارد و باعث می‌شود که عضلات زودتر خسته شوند [757677]؛ بنابراین پیشنهاد کرده‌اند که میزان مصرف کربوهیدرات بر هر ساعت تمرین یا مسابقه 60 تا 90 گرم باشد [78]. 
همچنین برای دوندگان مصرف مایعات را هنگام تمرین و مسابقه سفارش و بین 765-354 میلی‌لیتر را در هر ساعت توصیه کرده‌اند [79 ,808182 ،70 ،‌53]. با جمع‌بندی این بخش می‌توان به این نتیجه رسید که افزایش مدت تمرین یا مسابقه بر احتمال وقوع کرامپ عضلانی تأثیر بسزایی دارد؛ بنابراین مطالعات برای کاهش وقوع این احتمال، توصیه به مصرف مایعات، کربوهیدرات کافی و همچنین افزایش تعداد جلسات تمرین در هفته کرده‌اند.
نتیجه‌گیری نهایی
به نظر می‌رسد که علت وقوع کرامپ عضلانی ناشی از ورزش در دونده‌ها چند عاملی باشد. مطالعات علت وقوع کرامپ عضلانی ناشی از ورزش در دونده‌ها را دهیدراسیون و نقص الکترولیت، سرما، طولانی شدن مدت تمرین یا مسابقه، افزایش دمای بدن هنگام تمرین یا مسابقه، سابقه آسیب‌دیدگی و کرامپ عضلانی در گذشته، افزایش شدت تمرین در مدت‌زمان کوتاه و محدودیت‌های غذایی ذکر کرده‌اند؛ بنابراین نیاز است که برای کاهش وقوع کرامپ عضلانی ناشی از ورزش در دونده‌ها، چندین عامل را در نظر گرفت و همه عوامل را دقیقاً بررسی و مطالعه کرد.

ملاحظات اخلاقی
پیروی از اصول اخلاق پژوهش

این مقاله از نوع مروری است و مستقیماً از هیچ انسانی یا حیوانی در آن استفاده نشده است.

حامی مالی
این پژوهش هیچ‌گونه کمک مالی از سازمان‌های دولتی، خصوصی و غیرانتفاعی دریافت نکرده است.

مشارکت نویسندگان
همه نویسندگان سهم یکسانی در نگارش مقاله داشته‌اند. 

تعارض منافع
بنابر اظهار نویسندگان این مقاله تعارض منافع ندارد.

 

Refrences
1.Murray D, Miller KC, Edwards JE. Does a reduction in serum sodium concentration or serum potassium concentration increase the prevalence of exercise-associated muscle cramps? J Sport Rehabil. 2016; 25(3):301-4. [DOI:10.1123/jsr.2014-0293] [PMID]
2.Miller KC. The evolution of exercise-associated muscle cramp research. ACSMs Health Fit J. 2018; 22(4):6-8. [DOI:10.1249/FIT.0000000000000395]
3.Katzberg HD, Khan AH, So YT. Assessment: Symptomatic treatment for muscle cramps (an evidence-based review): Report of the therapeutics and technology assessment subcommittee of the American Academy of Neurology. Neurology. 2010; 74(8):691-6. [DOI:10.1212/WNL.0b013e3181d0ccca] [PMID]
4.Schwellnus MP. Skeletal muscle cramps during exercise. Phys Sportsmed. 1999; 27(12):109-15. [DOI:10.3810/psm.1999.11.1116] [PMID]
5.Dickhuth HH, Röcker K, Niess A, Horstmann T, Mayer F, Striegel H. Execise-induced, persistent and generalized muscle cramps. A case report. J Sports Med Phys Fitness. 2002; 42(1):92-4. [PMID]
6.Simchak AC, Pascuzzi RM. Muscle cramps. Semin Neurol. 1991; 11(3):281-7. [DOI:10.1055/s-2008-1041233] [PMID]
7.Armstrong S, Cross T. Exercise-associated muscle cramps. Med Today. 2013; 14(11):62-5. https://medicinetoday.com.au/2013/november/regular-series/exercise-associated-muscle-cramps
8.Maquirriain J, Merello M. The athlete with muscular cramps: Clinical approach. J Am Acad Orthop Surg. 2007; 15(7):425-31. [DOI:10.5435/00124635-200707000-00007] [PMID]
9.Miller KC. Myths and misconceptions about exercise-associated muscle cramping. ACSMs Health Fit J. 2016; 20(2):37-9. [DOI:10.1249/FIT.0000000000000187]
10.Sulzer NU. Exercise associated muscle cramping: Investigating a novel hypothesis. Cape Town: University of Cape Town; 2003. https://books.google.com/books?id=NYtfNwAACAAJ&dq
11.Qiu J, Kang J. Exercise associated muscle cramps - A current perspective. Arch Sports Med. 2017; 1(1):3-14. [DOI:10.36959/987/223]
12.Miller KC, Mack GW, Knight KL, Hopkins JT, Draper DO, Fields PJ, et al. Three percent hypohydration does not affect threshold frequency of electrically induced cramps. Med Sci Sports Exerc. 2010; 42(11):2056-63. [DOI:10.1249/MSS.0b013e3181dd5e3a] [PMID]
13.Hallissey HM. The use of bananas in preventing exercise associated muscle cramps [MSc. thesis]. Fargo, ND: North Dakota State University; 2014. https://library.ndsu.edu/ir/handle/10365/27535
14.Bergeron MF. Muscle cramps during exercise-Is it fatigue or electrolyte deficit? Curr Sports Med Rep. 2008; 7(4):S50-5. [DOI:10.1249/JSR.0b013e31817f476a]
15.Eichner ER. The role of sodium in ‘heat cramping’. Sports Med. 2007; 37(4-5):368-70. [DOI:10.2165/00007256-200737040-00024] [PMID]
16.Miller KC, Stone MS, Huxel KC, Edwards JE. Exercise-associated muscle cramps: Causes, treatment, and prevention. Sports Health. 2010; 2(4):279-83. [DOI:10.1177/1941738109357299] [PMID] [PMCID]
17.Schwellnus MP. Cause of Exercise Associated Muscle Cramps (EAMC)-altered neuromuscular control, dehydration or electrolyte depletion? Br J Sports Med. 2009; 43(6):401-8. [DOI:10.1136/bjsm.2008.050401] [PMID]
18.Bentley S. Exercise-induced muscle cramp. Proposed mechanisms and management. Sports Med. 1996; 21(6):409-20. [DOI:10.2165/00007256-199621060-00003] [PMID]
19.Jayaraman RC, Reid RW, Foley JM, Prior BM, Dudley GA, Weingand KW, et al. MRI evaluation of topical heat and static stretching as therapeutic modalities for the treatment of eccentric exercise-induced muscle damage. Eur J Appl Physiol. 2004; 93(1-2):30-8. [DOI:10.1007/s00421-004-1153-y] [PMID]
20.Eichner ER. Heat cramps in sports. Curr Sports Med Rep. 2008; 7(4):178-9. [DOI:10.1249/JSR.0b013e31817ebfcd] [PMID]
21.Schallig W, Levels K, Daanen HAM. Heat and exercise associated muscle cramps: The influence of heat on the occurrence of exercise associated muscle cramps: A review. Sport Geneesk. 2017; 50(1):30-9. https://research.vu.nl/en/publications/heat-and-exercise-associated-muscle-cramps
22.Jones BH, Rock PB, Smith LS, Teves MA, Casey JK, Eddings K, et al. Medical complaints after a marathon run in cool weather. Phys Sportsmed. 1985; 13(10):103-10. [DOI:10.1080/00913847.1985.11708904] [PMID]
23.Behringer M, Link TW, Montag JCK, McCourt ML, Mester J. Are electrically induced muscle cramps able to increase the cramp threshold frequency, when induced once a week? Orthop Rev. 2015; 7(3):6028. [DOI:10.4081/or.2015.6028] [PMID] [PMCID]
24.Miller KC, Knight KL, Wilding SR, Stone MB. Duration of electrically induced muscle cramp increased by increasing stimulation frequency. J Sport Rehabil. 2012; 21(2):182-5. [DOI:10.1123/jsr.21.2.182] [PMID]
25.Miller KC, Knight KL. Initial electrical stimulation frequency and cramp threshold frequency and force. J Athl Train. 2012; 47(6):643-7. [DOI:10.4085/1062-6050-47.5.12] [PMID] [PMCID]
26.Minetto MA, Holobar A, Botter A, Ravenni R, Farina D. Mechanisms of cramp contractions: Peripheral or central generation? J Physiol. 2011; 589(23):5759-73. [DOI:10.1113/jphysiol.2011.212332] [PMID] [PMCID]
27.Minetto MA, Holobar A, Botter A, Farina D. Discharge properties of motor units of the abductor hallucis muscle during cramp contractions. J Neurophysiol. 2009; 102(3):1890-901. [DOI:10.1152/jn.00309.2009] [PMID]
28.Khan SI, Burne JA. Reflex inhibition of normal cramp following electrical stimulation of the muscle tendon. J Neurophysiol. 2007; 98(3):1102-7. [DOI:10.1152/jn.00371.2007] [PMID]
29.Miller KC, Burne JA. Golgi tendon organ reflex inhibition following manually applied acute static stretching. J Sports Sci. 2014; 32(15):1491-7. [DOI:10.1080/02640414.2014.899708] [PMID]
30.Giuriato G, Pedrinolla A, Schena F, Venturelli M. Muscle cramps: A comparison of the two-leading hypothesis. J Electromyogr Kinesiol. 2018; 41:89-95. [DOI:10.1016/j.jelekin.2018.05.006] [PMID]
31.Nelson NL, Churilla JR. A narrative review of exercise-associated muscle cramps: Factors that contribute to neuromuscular fatigue and management implications. Muscle Nerve. 2016; 54(2):177-85. [DOI:10.1002/mus.25176] [PMID]
32.Miller KC. Exercise-associated muscle cramps. In: Adams W, Jardine J, editors. Exertional Heat Illness. Cham: Springer; 2020. pp. 117-136. [DOI:10.1007/978-3-030-27805-2_6]
33.Troyer W, Render A, Jayanthi N. Exercise-associated muscle cramps in the tennis player. Curr Rev Musculoskelet Med. 2020; 13(5):612-21. [DOI:10.1007/s12178-020-09662-8] [PMID] [PMCID]
34.Wise P, Lafferty L, Phillips SF. A case of persistent muscle cramps in an American football player with cystic fibrosis. Cureus. 2020; 12(6):e8621. [DOI:10.7759/cureus.8621] [PMID] [PMCID]
35.Changstrom B, Brill J, Hecht S. Severe exercise-associated hyponatremia in a collegiate American football player. Curr Sports Med Rep. 2017; 16(5):343-5. [DOI:10.1249/JSR.0000000000000399] [PMID]
36.Summers KM, Snodgrass SJ, Callister R. Predictors of calf cramping in rugby league. J Strength Cond Res. 2014; 28(3):774-83. [DOI:10.1519/JSC.0b013e31829f360c] [PMID]
37.ZwemZa. Cramps in swimming…. What is the cause? [Internet]. 2014 [Updated 2014 November 15]. Available from: https://www.zwemza.com/?p=17753
38.Turnipseed WD. Popliteal entrapment in runners. Clin Sports Med. 2012; 31(2):321-8. [DOI:10.1016/j.csm.2011.09.010] [PMID]
39.Hanson J, Dole A. Potential nutrition contributions to exercise-associated muscle cramping in four recreational half-marathoners: A case series. Int J Strength Cond. 2021; 1(1):1-9. [DOI:10.47206/ijsc.v1i1.43]
40.Fredericson M, Kim BJ, Date ES. Disabling foot cramping in a runner secondary to paramyotonia congenita: A case report. Foot Ankle Int. 2004; 25(7):510-2. [DOI:10.1177/107110070402500712] [PMID]
41.Caselli MA, Longobardi SJ. Lower extremity injuries at the New York City marathon. J Am Podiatr Med Assoc. 1997; 87(1):34-7. [DOI:10.7547/87507315-87-1-34] [PMID]
42.Ferreira FG, Pereira LG, Xavier WDR, Guttierres APM, Santana ÂMC, Costa NMB, et al. Hydration practices of runners during training vs competition. Arch Med Deporte. 2016; 33(1):11-7. https://archivosdemedicinadeldeporte.com/articulos/upload/or01_ferreira.pdf
43.Hawes R, McMorran J, Vallis C. Exertional heat illness in half marathon runners: Experiences of the Great North Run. Emerg Med J. 2010; 27(11):866-7. [DOI:10.1136/emj.2010.090928] [PMID]
44.Martínez-Navarro I, Montoya-Vieco A, Collado-Boira E, Hernando B, Panizo N, Hernando C. Muscle cramping in the marathon: Dehydration and electrolyte depletion vs. muscle damage. J Strength Cond Res. 2020; August. [DOI:10.1519/JSC.0000000000003713] [PMID]
45.Hoffman MD, Stuempfle KJ. Muscle cramping during a 161-km ultramarathon: Comparison of characteristics of those with and without cramping. Sports Med Open. 2015; 1:24. [DOI:10.1186/s40798-015-0019-7] [PMID] [PMCID]
46.Schwellnus MP, Drew N, Collins M. Increased running speed and previous cramps rather than dehydration or serum sodium changes predict exercise-associated muscle cramping: a prospective cohort study in 210 Ironman triathletes. Br J Sports Med. 2011; 45(8):650-6. [DOI:10.1136/bjsm.2010.078535] [PMID]
47.Schwabe K, Schwellnus M, Derman W, Swanevelder S, Jordaan E. Medical complications and deaths in 21 and 56 km road race runners: A 4-year prospective study in 65 865 runners-SAFER study I. Br J Sports Med. 2014; 48(11):912-8. [DOI:10.1136/bjsports-2014-093470] [PMID]
48.Parnell JA, Wagner-Jones K, Madden RF, Erdman KA. Dietary restrictions in endurance runners to mitigate exercise-induced gastrointestinal symptoms. J Int Soc Sports Nutr. 2020; 17:32. [DOI:10.1186/s12970-020-00361-w] [PMID] [PMCID]
49.Schwellnus MP, Swanevelder S, Jordaan E, Derman W, Van Rensburg DCJ. Underlying chronic disease, medication use, history of running injuries and being a more experienced runner are independent factors associated with exercise-associated muscle cramping: A cross-sectional study in 15778 distance runners. Clin J Sport Med. 2018; 28(3):289-98. [DOI:10.1097/JSM.0000000000000456] [PMID]
50.Schwellnus MP, Allie S, Derman W, Collins M. Increased running speed and pre-race muscle damage as risk factors for exercise-associated muscle cramps in a 56 km ultra-marathon: A prospective cohort study. Br J Sports Med. 2011; 45(14):1132-6. [DOI:10.1136/bjsm.2010.082677] [PMID]
51.Hoogervorst D, van der Burg N, Versteegen JJ, Lambrechtse KJ, Redegeld MI, Cornelissen LA, et al. Gastrointestinal complaints and correlations with self-reported macronutrient intake in independent groups of (ultra) marathon runners competing at different distances. Sports. 2019; 7(6):140. [DOI:10.3390/sports7060140] [PMID] [PMCID]
52.Schwellnus MP, Nicol J, Laubscher R, Noakes TD. Serum electrolyte concentrations and hydration status are not associated with Exercise Associated Muscle Cramping (EAMC) in distance runners. Br J Sports Med. 2004; 38(4):488-92. [DOI:10.1136/bjsm.2003.007021] [PMID] [PMCID]
53.Wardenaar FC, Dijkhuizen R, Ceelen IJM, Jonk E, de Vries JHM, Witkamp RF, et al. Nutrient intake by ultramarathon runners: Can they meet recommendations? Int J Sport Nutr Exerc Metab. 2015; 25(4):375-86. [DOI:10.1123/ijsnem.2014-0199] [PMID]
54.Miller KC, Knight KL. Electrical stimulation cramp threshold frequency correlates well with the occurrence of skeletal muscle cramps. Muscle Nerve. 2009; 39(3):364-8. [DOI:10.1002/mus.21170] [PMID]
55.Sulzer NU, Schwellnus MP, Noakes TD. Serum electrolytes in Ironman triathletes with exercise-associated muscle cramping. Med Sci Sports Exerc. 2005; 37(7):1081-5. [DOI:10.1249/01.mss.0000169723.79558.cf] [PMID]
56.Stone MB, Edwards JE, Stemmans CL, Ingersoll CD, Palmieri RM, Krause BA. Certified athletic trainers’ perceptions of exercise-associated muscle cramps. J Sport Rehabil. 2003; 12(4):333-42. [DOI:10.1123/jsr.12.4.333]
57.McCubbin AJ, Cox GR, Costa RJS. Sodium intake beliefs, information sources, and intended practices of endurance athletes before and during exercise. Int J Sport Nutr Exerc Metab. 2019; 29(4):371-81. [DOI:10.1123/ijsnem.2018-0270] [PMID]
58.Braulick KW, Miller KC, Albrecht JM, Tucker JM, Deal JE. Significant and serious dehydration does not affect skeletal muscle cramp threshold frequency. Br J Sports Med. 2013; 47(11):710-4. [DOI:10.1136/bjsports-2012-091501] [PMID]
59.Jung AP, Bishop PA, Al-Nawwas A, Dale RB. Influence of hydration and electrolyte supplementation on incidence and time to onset of exercise-associated muscle cramps. J Athl Train. 2005; 40(2):71-5. [PMID] [PMCID]
60.Shang G, Collins M, Schwellnus MP. Factors associated with a self-reported history of exercise-associated muscle cramps in Ironman triathletes: A case-control study. Clin J Sport Med. 2011; 21(3):204-10. [DOI:10.1097/JSM.0b013e31820bcbfd] [PMID]
61.O’Connell KO, Posthumus M, Schwellnus MP, Collins M. Collagen genes and exercise-associated muscle cramping. Clin J Sport Med. 2013; 23(1):64-9. [DOI:10.1097/JSM.0b013e3182686aa7] [PMID]
62.MacSearraigh ET, Kallmeyer JC, Schiff HB. Acute renal failure in marathon runners. Nephron. 1979; 24(5):236-40. [DOI:10.1159/000181723] [PMID]
63.Minetto MA, Holobar A, Botter A, Farina D. Origin and development of muscle cramps. Exerc Sport Sci Rev. 2013; 41(1):3-10. [DOI:10.1097/JES.0b013e3182724817] [PMID]
64.Parisi L, Pierelli F, Amabile G, Valente G, Calandriello E, Fattapposta F, et al. Muscular cramps: Proposals for a new classification. Acta Neurol Scand. 2003; 107(3):176-86. [DOI:10.1034/j.1600-0404.2003.01289.x] [PMID]
65.Miller TM, Layzer RB. Muscle cramps. Muscle Nerve. 2005; 32(4):431-42. [DOI:10.1002/mus.20341] [PMID]
66.Mehta SS, Fallon MB. Muscle cramps in liver disease. Clin Gastroenterol Hepatol. 2013; 11(11):1385-91. [DOI:10.1016/j.cgh.2013.03.017] [PMID]
67.Viljoen CT, van Rensburg DCJ, Verhagen E, van Mechelen W, Tomás R, Schoeman M, et al. Epidemiology of injury and illness among trail runners: A systematic review. Sports Med. 2021; 51(5):917-43. [DOI:10.1007/s40279-020-01418-1] [PMID]
68.Peters HP, van Schelven FW, Verstappen PA, de Boer RW, Bol E, Erich WB, et al. Gastrointestinal problems as a function of carbohydrate supplements and mode of exercise. Med Sci Sports Exerc. 1993; 25(11):1211-24. [DOI:10.1249/00005768-199311000-00003] [PMID]
69.Ter Steege RWF, Van Der Palen J, Kolkman JJ. Prevalence of gastrointestinal complaints in runners competing in a long-distance run: An internet-based observational study in 1281 subjects. Scand J Gastroenterol. 2008; 43(12):1477-82. [DOI:10.1080/00365520802321170] [PMID]
70.Stuempfle KJ, Hoffman MD, Weschler LB, Rogers IR, Hew-Butler T. Race diet of finishers and non-finishers in a 100 mile (161 km) mountain footrace. J Am Coll Nutr. 2011; 30(6):529-35. [DOI:10.1080/07315724.2011.10719999] [PMID]
71.de Oliveira EP, Burini RC, Jeukendrup A. Gastrointestinal complaints during exercise: Prevalence, etiology, and nutritional recommendations. Sports Med. 2014; 44(Suppl 1):79-85. [DOI:10.1007/s40279-014-0153-2] [PMID] [PMCID]
72.Jeukendrup AE. Training the gut for athletes. Sports Med. 2017; 47(Suppl 1):101-10. [DOI:10.1007/s40279-017-0690-6] [PMID] [PMCID]
73.Rehrer NJ, van Kemenade M, Meester W, Brouns F, Saris WHM. Gastrointestinal complaints in relation to dietary intake in triathletes. Int J Sport Nutr Exerc Metab. 1992; 2(1):48-59. [DOI:10.1123/ijsn.2.1.48] [PMID]
74.Abe K. A patient developed painful muscle cramps due to overeating mangos. Case Rep Neurol Med. 2012; 2012:742125. [DOI:10.1155/2012/742125] [PMID] [PMCID]
75.Ørtenblad N, Westerblad H, Nielsen J. Muscle glycogen stores and fatigue. J Physiol. 2013; 591(18):4405-13. [DOI:10.1113/jphysiol.2013.251629] [PMID] [PMCID]
76.Jeukendrup A. A step towards personalized sports nutrition: Carbohydrate intake during exercise. Sports Med. 2014; 44(Suppl 1):25-33. [DOI:10.1007/s40279-014-0148-z] [PMID] [PMCID]
77.Thomas DT, Erdman KA, Burke LM. Position of the Academy of Nutrition and Dietetics, Dietitians of Canada, and the American College of Sports Medicine: Nutrition and athletic performance. J Acad Nutr Diet. 2016; 116(3):501-28. [DOI:10.1016/j.jand.2015.12.006] [PMID]
78.Burke LM, Jeukendrup AE, Jones AM, Mooses M. Contemporary nutrition strategies to optimize performance in distance runners and race walkers. Int J Sport Nutr Exerc Metab. 2019; 29(2):117-29. [DOI:10.1123/ijsnem.2019-0004] [PMID]
79.Wardenaar FC, Hoogervorst D, Versteegen JJ, van der Burg N, Lambrechtse KJ, Bongers CCWG. Real-time observations of food and fluid timing during a 120 km ultramarathon. Front Nutr. 2018; 5:32. [DOI:10.3389/fnut.2018.00032] [PMID] [PMCID]
80.Moran ST, Dziedzic CE, Cox GR. Feeding strategies of a female athlete during an ultraendurance running event. Int J Sport Nutr Exerc Metab. 2011; 21(4):347-51. [DOI:10.1123/ijsnem.21.4.347] [PMID]
81.Martinez S, Aguilo A, Rodas L, Lozano L, Moreno C, Tauler P. Energy, macronutrient and water intake during a mountain ultramarathon event: The influence of distance. J Sports Sci. 2018; 36(3):333-9. [DOI:10.1080/02640414.2017.1306092] [PMID]
82.Kruseman M, Bucher S, Bovard M, Kayser B, Bovier PA. Nutrient intake and performance during a mountain marathon: An observational study. Eur J Appl Physiol. 2005; 94(1-2):151-7. [DOI:10.1007/s00421-004-1234-y] [PMID]
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1400/3/10 | پذیرش: 1400/4/5 | انتشار: 1400/6/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه بیومکانیک ورزشی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Sport Biomechanics

Designed & Developed by : Yektaweb