جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای ابراهیمی

نرمین غنی زاده حصار، مرضیه وکیلی، بهنام ابراهیمی،
دوره ۲، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: هدف این تحقیق بررسی ارتباط بین ساختار پا و تعادل ایستا و پویا در دختران ورزشکار و غیرورزشکار می باشد. روش شناسی: ۴۰ نفر دانشجوی دختر به روش تصادفی غیرتصادفی هدفمند انتخاب شدندکه ۲۰ نفر آنها ورزشکار با میانگین سن۴/۶۲+-۲۱/۵سال و ۲۰ نفرغیر ورزشکار با میانگین سن ۲/۶۱+_۲۲/۸سال بودند. برای سنجش ساختار پا از روش ریدموند و برای تعادل پویا از تست گردش ستاره (SEBT) و برای تعادل ایستا از آزمـون بس (BESS) استفاده شد. برای تحلیل استنباطی داده ها از آزمون t مستقل و آزمون ضریب همبستگی پیرسون در سطح معنی داری کمتر از ۰۵/۰ استفاده شد. نتایج: بین شاخص ساختار پا با تعادل ایستا و پویا در هیچ یک از گروه های ورزشکار و غیرورزشکار ارتباط معنی داری مشاهده نشد ولی شاخص های ساختار پا و تعادل ایستا و پویا بین ورزشکاران و غیرورزشکاران به طور معنی داری متفاوت بود(۰۵/۰>p). بحث و نتیجه گیری: در این تحقیق ساختار پای مناسب تر و عملکرد بهتر تعادلی در ورزشکاران مشاهده شد. هر چند که بین ساختار پا و عملکرد تعادلی در ورزشکاران و غیرورزشکاران همبستگی مشاهده نشد. این نتیجه این فرضیه را پیشنهاد می کند که تاثیر تمرین ورزشی بیش از فاکتورهای مکانیکی ناشی از ساختار پا است. برای آزمون این فرضیه تحقیقات پیچیده تری لازم است.


محمود خدابخشی، سید علی اکبر هاشمی جواهری، احمد ابراهیمی عطری، مجید عبادی فرا،
دوره ۲، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۵ )
چکیده

هدف: تعادل، جزء اصلی­ فعالیت‌های­ روزمره و فاکتور مهمی برای عملکرد ورزشی ورزشکاران  است. اهمیت تعادل در فعالیت‌های بدنی روزمره مانند: نشستن، ایستادن و راه­رفتن و فعالیت‌های ورزشی برای کسب امتیاز در مهارت‌های ورزشی چون ژیمناستیک و همچنین برای جلوگیری از آسیب در ورزش­هایی چون بسکتبال، فوتبال و والیبال بدیهی است. هدف از این تحقیق تعیین تأثیر تمرینات مقاومتی با تراباند بر تعادل پویای فوتبالیست­های جوان می­باشد.

روش­ ها: در این تحقیق ۴۰ فوتبالیست جوان به­ طور داوطلبانه شرکت و سپس به شکل تصادفی به دو گروه: تجربی و کنترل تقسیم شدند. تعادل پویای آزمودنی­ها در پیش ­و پس‌آزمون با استفاده از دستگاه تعادل سنج بایودکس اندازه­ گیری شد. گروه تجربی در برنامه طراحی شده ۸ هفته‌ای (۳- ۵ جلسه در هفته) تمرینات مقاومتی با تراباند شرکت کردند. برای تجزیه‌وتحلیل آماری از نرم‌افزار spss نسخه ۱۶ استفاده شد.

یافته­ ها: میانگین سن، قد و وزن شرکت‌کنندگان به ترتیب: (سن: ­­­ ۱۸/۲۲±۰/۸۳ سال­­،­ قد­­­: ­­۱۷۳±۵/۷۳ ­سانتیمتر، وزن­­:۶۲/۱±۶/۸ کیلوگرم) بود. نتایج آزمون ­تی نشان داد که گروه تجربی بعد از اجرای تمرینات نسبت به قبل از آن، در نمره تعادل پویا ]عمومی­(۰/۰۰۱ p=)، جانبی­(p=۰/۰۰۱) و قدامی خلفی­ (p=۰/۰۰۱)[ تفاوت معنی­ داری ایجاد شد.

نتیجه ­گیری : نتایج تحقیق تأثیر معنادار این تمرینات را بر تعادل پویای آزمودنی­ ها تائید کرد. با توجه به یافته ­های تحقیق، استفاده از تمرینات مقاومتی را می ­توان به‌منظور بهبود تعادل پویای ورزشکاران توصیه نمود.


علی یلفانی، احمد ابراهیمی عطری، مائده تقی‌زاده کرمان،
دوره ۵، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۸ )
چکیده

هدف: بعد از آسیب رباط صلیبی قدامی و متعاقب آن جراحی، ضعف چهارسر ران معمول است. نقص قبل از جراحی بر نتایج پس از جراحی تأثیر می‌گذارد. هدف از این مطالعه مروری، بررسی تأثیر تمرینات قبل از جراحی بر نتایج پس از جراحی است.
روش ها: در این مطالعه، جست‌وجوی مقالات از پایگاه اطلاعاتی PubMed آغاز و مقالات مربوط به سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۹ میلادی استخراج شد. در عناوین جست‌وجو از عبارات ACL Preoperative exercise, Prehabilitation ACL preoperative Protocol استفاده شد که درنهایت ۴۴۲ مقاله یافت شد؛ سپس با توجه به موضوع اصلی مطالعه حاضر و معیارهای ورود و خروج، ۱۰ مقاله برای بررسی نهایی انتخاب و برای کیفیت روش‌شناسی با استفاده از مقیاس PEDro و CASP ارزیابی شدند.
یافته ها: ارائه برخی از برنامه‌های مداخله قبل از جراحی (سنتی، قدرتی و عصبی ـ عضلانی) موجب افزایش معنی‌دار در قدرت بازکننده زانو و عملکرد زانو در هر دو گروه زنان و مردان پس از جراحی در کوتاه‌مدت و بلندمدت می‌شود. میانگین امتیازات PEDro برای هشت مطالعه تصادفی، شش بود که نشان‌دهنده کیفیت روش‌شناسی متوسط بود و امتیاز برای دو مطالعه کوهورت با استفاده از مقیاس CASP، ۱۰ و ۱۱ از ۱۲ بود.
نتیجه گیری: توا‌ن‌بخشی قبل از جراحی شامل تمرینات تقویتی و تمرینات عصبی و عضلانی و به دنبال آن یک برنامه توا‌ن‌بخشی بعد از جراحی، نتایج عملکردی بالاتر و بازیابی سریع‌تر قدرت اکستنسور زانو پس از ACLR را موجب می شود. توا‌ن‌بخشی قبل از جراحی باید به عنوان استاندارد درمانی در نظر گرفته شود تا نتایج عملکردی پس از ACLR به حداکثر برسد.
ابراهیم ابراهیمی، سمیه مظفری،
دوره ۱۰، شماره ۲ - ( ۶-۱۴۰۳ )
چکیده

هدف تکواندو یک رشته ورزشی مبارزه‌ای المپیکی است که با توجه به مهارت‌های مورد نیاز در این رشته، پرش و تغییر جهت مهم است. تمرین‌های ثبات مرکزی می‌تواند استراتژی مناسبی برای ارتقا عملکرد تکواندوکاران باشد. لذا هدف از پژوهش حاضر تأثیر شش هفته تمرینات ثبات مرکزی بر بهبود تعادل و عملکرد تکواندوکاران پسر است.
روش‌ها تحقیق حاضر از نوع نیمه تجربی بوده و به‌صورت میدانی انجام شده است. جامعه آماری شامل ۳۰ تکواندوکار پسر ۱۰-۱۵ ساله شهرستان مشهد بودند که به‌صورت هدفمند انتخاب و به‌صورت تصادفی به دو گروه ۱۵ نفره تقسیم شدند. به ترتیب آزمون جهش تک پا و آزمون جهش سه‌گانه تک پا برای عملکرد و از آزمون تعادلی Y برای ارزیابی تعادل آزمودنی‌ها استفاده شد. پس از گروه‌بندی، پیش‌آزمون جهت اندازه‌گیری متغیرهای مورد نظر تحقیق اجرا شد. سپس برنامه تمرینات ثبات مرکزی به مدت شش هفته بر روی آزمودنی‌های گروه تجربی اعمال و سپس پس‌آزمون، با رویه یکسان با پیش‌آزمون اجرا شد.
یافته‌ها یافته‌ها نشان داد که انجام شش هفته برنامه‌ تمرینی ارائه شده احتمالاً موجب بهبود تعادل پویا در جهت خلفی داخلی (۰/۰۲۱=P) و عملکرد افراد (۰/۰۰۲=P) شرکت‌کننده در این تحقیق در گروه تمرین ثبات مرکزی نسبت به گروه کنترل می‌شود.
نتیجه‌گیری نتایج پژوهش حاضر نشان تمرینات ثبات مرکزی باعث بهبود تعادل و عملکرد تکواندوکاران پسر شده است و عملکرد افراد افزایش داده است.

ابراهیم ابراهیمی، پرنیان رشیدی، نگین سادات طباطبائی، نرگس سلیمانی،
دوره ۱۰، شماره ۳ - ( ۹-۱۴۰۳ )
چکیده

هدف تکواندو یک رشته ورزشی مبارزه‌ای المپیکی است که با توجه به تمرینات پر فشار و پیچیده افراد را در معرض ناهنجاری‌هایی در راستای اندام تحتانی قرار می‌دهد. انجام تمرینات اصلاحی مناسب جهت رفع این ناهنجاری‌ها مهم می‌باشد که تمرین ثبات مرکزی تنه به نظر می‌رسد از تمرینات مؤثر باشد؛ بنابراین، هدف از پژوهش حاضر بررسی اثربخشی ۶ هفته‌ای تمرینات ثبات مرکزی بر زاویه Q و کف پای صاف دختران تکواندوکار است.
روش‌ها تحقیق حاضر از نوع نیمه تجربی بوده و به‌صورت میدانی انجام شده¬ است. نمونه آماری شامل ۳۰ تکواندوکار دختر ۱۵-۲۵ ساله شهرستان مشهد بودند که به‌صورت هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه ۱۵ نفره تقسیم شدند. به ترتیب از شاخص استاهلی برای ارزیابی کف پای صاف، گونیامتر برای غربالگری زاویه Q استفاده شد. پس از گروه‌بندی، پیش‌آزمون جهت اندازه‌گیری متغیرهای مورد نظر تحقیق اجرا شد. سپس برنامه تمرینات ثبات مرکزی به مدت شش هفته بر روی آزمودنی‌های گروه تجربی اعمال و سپس پس آزمون، با رویه یکسان با پیش آزمون اجرا شد.
یافته‌ها نتایج نشان دادند که انجام شش هفته برنامه¬ تمرینی ارائه‌شده احتمالاً موجب بهبود کف پای صاف (۰,۰۰۱=P) و کاهش زاویه Q (p=۰.۰۰۱) افراد شرکت‌کننده در این تحقیق در گروه تمرین نسبت به گروه کنترل شده بود.
نتیجه‌گیری نتایج پژوهش حاضر نشان داد تمرینات ثبات مرکزی باعث بهبود کف پای صاف و کاهش زاویه Q تکواندوکاران دختر شده است. توصیه می‌شود از تمرینات ثبات مرکزی در کنار تمرینات معمول تکواندوکاران به‌عنوان شیوه مؤثری برای بهبود بد راستایی‌ها و افزایش عملکرد استفاده شود.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه بیومکانیک ورزشی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Sport Biomechanics

Designed & Developed by : Yektaweb