جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای ساکی

فرزانه ساکی، معصومه باغبان،
دوره ۱، شماره ۳ - ( زمستان ۱۳۹۴ )
چکیده

هدف: حفظ تعادل یکی از اساسی­ترین عملکردهای سیستم عصبی­عضلانی در انجام تمامی فعالیت­های ساده و پیچیده ورزشی می­باشد که از عوامل آمادگی جسمانی مرتبط با سلامتی است. ثبات مرکزی یکی از عوامل اثر­گذار بر تعادل می­ باشد. هدف از تحقیق حاضر بررسی ارتباط بین استقامت عضلات ثبات­دهنده مرکزی با تعادل ایستا و پویا در بسکتبالیست ­ها بود.

روش­ ها: تحقیق حاضر از نوع تحقیقات همبستگی و مقطعی بود. ۱۰۰ بازیکن بسکتبال (۵۰ دختر و ۵۰ پسر) به­ صورت تصادفی و با توجه به معیارهای ورود انتخاب شدند. جهت ارزیابی استقامت عضلات ثبات­دهنده مرکزی، از مجموعه آزمون­های برگرفته شده از تمرینات ثبات مرکزی استفاده شد. از آزمون تعادل باس استیک جهت ارزیابی کنترل وضعیتی  تعادل ایستا و از تعادل Y برای ارزیابی تعادل پویا استفاده شد. نرمال بودن داده­ ها­ با استفاده از آزمون کلموگراف اسمیرنف مورد سنجش قرار گرفت. برای بررسی ارتباط بین ثبات مرکزی و تعادل از  آزمون همبستگی اسپیرمن و برای مقایسه داده­ها از آزمون t مستقل و با سطح معنی­داری ۰۵/۰ استفاده شد.

یافته­ ها: نتایج آزمون t مستقل نشان داد بین تعادل ایستا دختران و پسران تفاوت معنی­داری وجود ندارد، درحالی­که بین تعادل پویا و ثبات­مرکزی دختران و پسران تفاوت معنی­داری مشاهده شد. به­ عبارت دیگر ثبات­ مرکزی و تعادل پویا پسران از دختران بیشتر بود. همچنین نتایج آزمون همبستگی حاکی از آن بود بین ثبات­ مرکزی و تعادل پویا ارتباط معنی­دار وجود دارد (۰,۰۰=p) درحالی­که، بین ثبات مرکزی و تعادل ایستا ارتباط معنی­ داری مشاهده نشد (p=۰,۰۴۵).


نتیجه­ گیری: با توجه به همبستگی بین استقامت عضلات تنه و تعادل پویا در تحقیق حاضر بیان کرد که تمرین­های پایداری ناحیه مرکزی بدن می­توانند باعث بهبود تعادل شوند.


امیرعلی جعفرنژادگرو، سعیده حشمتی زاده، سمیه صلاحی موثق، فرزانه ساکی،
دوره ۵، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۸ )
چکیده

هدف: هدف از این مطالعه بررسی الگوی زمان‌بندی فعالیت عضلات منتخب طی دویدن در دانش‌آموزان پسران دارای عارضه سربه‌جلو در مقایسه با همتایان سالم خود بود.
روش ها: ۱۲ نفر کودک پسر دارای عارضه سربه‌جلو (با میانگین و انحراف معیار سن: ۱/۴±۱۱/۷ سال، قد: ۶/۲±۱۴۹/۷ سانتی‌متر، وزن: ۴/۷±۳۸/۰ کیلوگرم و ۱۶ نفر کودک پسر سالم (با میانگین و انحراف معیار سن: ۱/۳±۱۱/۸ سال، قد: ۶/۶±۱۴۸/۲ سانتی‌متر، وزن: ۰/۴±۳۹/۶ کیلوگرم) داوطلب شرکت در پژوهش شدند. زمان‌بندی فعالیت عضلات راست‌کننده ستون فقرات (ناحیه گردنی)، جناغی چنبری پستانی، دندانه‌ای قدامی، ذوزنقه فوقانی و تحتانی سمت چپ و راست بدن طی دویدن با پای برهنه بررسی شدند. فعالیت عضلانی با استفاده از یک سیستم الکترومایوگرافی ۱۶ کاناله بی‌سیم ثبت شد. از آزمون تی مستقل جهت تحلیل آماری داده‌ها استفاده شد.
یافته ها: یافته‌های پژوهش هیچ‌گونه اختلاف معناداری را در شروع و پایان فعالیت عضلات طی فاز اتکا دویدن بین دو گروه نشان نداد (۰/۰۵ نتیجه گیری: در مجموع، از این یافته‌ها می‌توان در برنامه توان‌بخشی افراد دارای عارضه سر‌به‌جلو در محیط‌های درمانی استفاده کرد.

فتاح حاجی زاده، پریسا صداقتی، فرزانه ساکی،
دوره ۷، شماره ۱ - ( ۳-۱۴۰۰ )
چکیده

هدف: انجام حرکات تکراری یا قرار‌گیری در وضعیت طولانی‌مدت باعث ایجاد سازگاری‌هایی در عضلات و مفاصل درگیر در آن حرکات خاص می‌شود و می‌تواند اختلالات مختلفی را در پی داشته باشد که برای اصلاح آن نیاز به اصلاح الگوی حرکتی و به‌کارگیری آزمایشاتی جهت بازگشت به وضعیت مطلوب عضلانی و مفصلی است. تحقیق حاضر با هدف بررسی اثر یک پروتکل اصلاحی منتخب بر پاسچر ووشوکاران مبتلا به سندرم متقاطع فوقانی انجام شد. 
روش ها: تحقیق حاضر از نوع نیمه‌تجربی با پیش‌آزمون و پس‌آزمون است. جامعه آماری این تحقیق شامل مردان ووشوکار ساکن در استان کرمان با سابقه ورزشی حداقل سه سال بود و به این منظور، سی ووشوکار مرد دارای ناهنجاری سر به جلو، شانه به جلو و کایفوز به صورت داوطلبانه در این پژوهش شرکت کردند که به صورت هدف‌دار انتخاب و سپس به صورت تصادفی به دو گروه کنترل و آزمایش تقسیم شدند. گروه آزمایش به مدت ده هفته و سه جلسه در هفته به مدت بیست تا شصت دقیقه به آزمایشات اصلاحی منتخب پرداختند. در دو مرحله ارزیابی زوایای سر و شانه به جلو و کایفوز انجام شد. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از آزمون تی زوجی و آزمون آنالیز کوواریانس و با استفاده از نرم‌افزار SPSS در سطح معنا‌داری (۰/۰۵>P) استفاده شد. 
یافته ها: نتایج نشان داد میانگین زاویه سر، شانه به جلو، کایفوز آزمودنی‌ها پس از شرکت در برنامه آزمایشات اصلاحی منتخب کاهش معناداری یافته است (۰/۰۰۱=P). 
نتیجه گیری: بر اساس نتایج این تحقیق توصیه می‌شود از برنامه آزمایشات اصلاحی منتخب برای کاهش میزان سر به جلو، شانه به جلو، کایفوز و بهبود وضعیت عملکرد اندام فوقانی ورزشکاران مستعد ابتلا به سندرم متقاطع فوقانی استفاده شود تا علاوه بر کاهش عوارض یادشده، بتواند بر عملکرد آنان نیز تأثیر‌گذار باشد.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه بیومکانیک ورزشی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Sport Biomechanics

Designed & Developed by : Yektaweb