دوره 3، شماره 1 - ( 3-1396 )                   جلد 3 شماره 1 صفحات 24-17 | برگشت به فهرست نسخه ها

hoseini Y, Farahpour N. The Interaction between Visual and Proprioception Information for Dynamic Postural Control in Healthy Individuals. J Sport Biomech 2017; 3 (1) :17-24
حسینی یاسین، فرهپور نادر. تعامل بین درون دادهای بینایی و حسی– عمقی برای کنترل دینامیکی پوسچر در افراد سالم. مجله بیومکانیک ورزشی. 1396; 3 (1) :17-24

1- گروه بیومکانیک ورزشی، دانشگاه بوعلی سینا همدان، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، همدان، ایران
هدف: ضعف تعادل باعث افزایش خطر سقوط در افراد مختلف می­شود. تحقیقات متعددی نقش سیستم­های حسی را در حفظ تعادل مورد بررسی قرار داده­اند. اما غالب تحقیقات پیشین مبتنی بر شرایط ایستا بوده­اند. هدف این تحقیق بررسی کنترل پوسچر افراد سالم هنگام ایجاد آشفتگی در سطح اتکاء با چشمان باز و بسته بود.
روش­ها: تعداد 14 نفر مرد سالم در این مطالعه شرکت نمودند. برای سنجش توانایی کنترل دینامیکی پوسچر، آزمودنی روی یک گاری چهار چرخ می­ایستاند. نیرویی معادل 10% وزن بدن آزمودنی، به‌طور ناگهانی باعث حرکت گاری به سمت جلو می­شد. با استفاده از یک سیستم تحلیل حرکتی با دوربین‌های پرسرعت (Falcon) میزان دامنه­ی حرکتی مفاصل بدن اندازه­گیری شد.
یافته­ها: نتایج نشان داد دامنه حرکتی مفاصل سر، تنه، ران، زانو و مچ پا به ترتیب برابر با است با 8/1 ± 17/23، 51/3 ± 56/21  ، 16/2 ± 15/22 ، 29/3 ± 72/32 ، 18/2 ± 93/19 با حذف عامل بینایی هنگام مواجه با آشفتگی دامنه اکستنشن مفاصل به­طور معنی­داری کاهش می­یابد (001/ (P=.
نتیجه‌گیری: هنگام بروز آشفتگی ناشی از حرکت سطح اتکا به جلو بیشترین حرکت در زانو رخ می­دهد. از طرفی دیگر هماهنگی بین سیستم بینایی و دهلیزی در شرایط آشفتگی تعادلی بسیار مهم است. به‌این‌ترتیب افزایش هماهنگی بین سیستم بینایی و دهلیزی و تقویت عضلات اکستنسور زانو در افرادی که با خطر سقوط و بی‌تعادلی روبرو هستند می­تواند مشکلات ناشی از افتادن را کاهش دهد.
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/7/1 | پذیرش: 1396/2/6 | انتشار: 1396/6/23