1- گروه بیومکانیک ورزشی، دانشکده تربیتبدنی و علوم ورزشی، دانشگاه مازندران، مازندران، ایران
چکیده: (5127 مشاهده)
هدف: استفاده از روش شیب دادن به پا برای کاهش اوج فشار و زمان اعمال فشار در مناطق کف پا ابهاماتی وجود دارد. بنابراین هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر تغییرات شیب گوهی داخلی و خارجی بر پارامترهای مکانیکی زخم پا میباشد.
روش ها: در این پژوهش از 15 بیمار با میانگین سنی 01/2± 3/63 سال استفاده شد. همچنین گوههای 3، 6، 9 و 11 درجه در دو شرایط پوشش داخلی و خارجی در پاشنه بیماران جاسازی میشد و بیماران از روی صفحهی فشارسنج عبور میکردند. برای هریک از شرایط پوششی بیمار سه بار آزمون را تکرار میکرد. میانگین این تکرارها بهعنوان اطلاعات اصلی از پای بیمار در آنالیز آماری واریانس با دادههای مکرر استفاده گردید.
نتایج: در مقایسه با شرایط کنترل (پای برهنه)، نتایج پژوهش نشان داد که، با افزایش شیب گوه در قسمت بیرونی پاشنه اوج فشار در مناطق سر متاتارس سه، چهار و پنج کاهش و در سر متاتارسهای یک و دو بهصورت معنیداری افزایش پیدا کرد (0/01p=). همچنین با افزایش شیب گوهی داخلی پاشنه، اوج فشار در متاتارسهای سه، چهار و پنج افزایش و در سر متاتارسهای یک و دو کاهش معنیداری نشان داد (0/01p=). اوج زمان اعمال فشار، در مناطق سر متاتارسهای سه، چهار و پنج در گوههای 3 درجه خارجی پاشنه و 9 و 11 درجه داخلی پاشنه و در مناطق سر متاتارسهای یک و دو در گوههای 9 و 11 درجه خارجی و 11 درجه داخلی پاشنه اوج زمان اعمال فشار افزایش معنیداری را نشان داد (0/01p=).
نتیجه گیری: اثر تغییرات شیب گوهی پاشنه در بین اوج فشار و اوج زمان اعمال فشار در سر استخوانهای متاتارسال، متفاوت مشاهده شد. همچنین شیب متوسط 6 درجه خارجی میتواند برای کاهش اوج فشار در سر متاتارسهای سه، چهار و پنج و همچنین شیب 6 درجهی داخلی برای کاهش اوج فشار در سر متاتارس یک مناسب باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1396/3/14 | پذیرش: 1396/9/29 | انتشار: 1396/10/6