1- گروه رفتار حرکتی، دانشکده تربیتبدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
2- گروه بیومکانیک ورزشی، دانشکده تربیتبدنی و علوم ورزشی،دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران
3- گروه بیومکانیک ورزشی، دانشکده تربیتبدنی و علوم ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد، بروجرد، ایران
چکیده: (18171 مشاهده)
هدف:کشف رابطه میان ویژگیهای آنتروپومتریکی و عملکرد ورزشی در شنا از مقدمات استعدادیابی این رشته محسوب میشود. هدف از مطالعه حاضر بررسی ارتباط بین ویژگیهای آنتروپومتریکی با عملکرد شنای کرال سینه و قورباغه در دختران نوجوان شناگر با تأکید بر نسبت طول و عرض اندامها به قد فرد میباشد.
روش ها: تعداد 20 دختر نوجوان شناگر بهطور داوطلبانه در این تحقیق شرکت کردند. متغیرهای آنتروپومتریکی شامل قد، طول ران، ساق، کف پا، بازو، ساعد و کف دست، فاصله بین دو دست، عرض لگن، شانه، زانو، مچ دست و مچ پا با استفاده از متر نواری و کولیس اندازهگیری شدند. رکورد شنای 33 متر سرعت کرال سینه و قورباغه نیز با استفاده از کرونومتر دیجیتال اندازهگیری شد.نسبت طول و عرض اندامها به قد آزمودنیها نیز محاسبه گردید. برای بررسی ارتباط بین ویژگیهای آنتروپومتریکی و رکورد شنا از آزمون همبستگی پیرسون با سطح معنی داری 0/05 >p استفاده شد.
یافته ها: در شنای کرال سینه ارتباط معنیداری بین متغیرهای قد، طول ران، ساعد و بازو، فاصله بین دو دست، عرض شانه، نسبتهای طول بازو، کف دست و کف پا به قد و همچنین فاصله دو دست به قد مشاهده شد (0/05 >p). در شنای قورباغه نیز ارتباط بین قد، طول ران و بازو، فاصله بین دو دست، عرض کف دست، عرض شانه، نسبتهای طول ساعد و ران به قد، عرض شانه به قد و عرض شانه به لگن معنی دار بود (0/05 >p).
نتیجه گیری: علاوه بر تأثیر ویژگیهای آنتروپومتریکی نظیر قد، طول بازو، ساعد، ران، فاصله بین دو دست، عرض شانه و عرض کف دست بر رکورد شناگران دختر، نسبت طول و عرض اندامها به قد فرد و همچنین نسبت عرض شانه به لگن نیز با رکورد شنا ارتباط دارند. بنابراین به مربیان شنا توصیه میشود برای رسیدن به نتایج بهتر در استعدادیابی ورزشی شنا،این نسبتها نیز مدنظر قرار گیرند.
نوع مطالعه:
كاربردي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1394/1/18 | پذیرش: 1280/9/23 | انتشار: 1396/6/23