دوره 2، شماره 4 - ( 12-1395 )                   جلد 2 شماره 4 صفحات 27-19 | برگشت به فهرست نسخه ها

Madadi Shad M, Farahpour N. A Kinematic Analysis of Upper Extremity Joint when Punching by Three Different Methods in Athletes of Different Skill Levels. J Sport Biomech 2017; 2 (4) :19-27
مددی شاد مرتضی، فرهپور نادر. تجزیه و تحلیل کینماتیک مفاصل اندام فوقانی هنگام اجرای مهارت ضربه مشت مستقیم با سه روش مختلف تمرینی در دو گروه آماتور و نخبه. مجله بیومکانیک ورزشی. 1395; 2 (4) :19-27

1- دکتری بیومکانیک ورزشی، دانشگاه بوعلی سینا همدان، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، همدان، ایران
2- گروه بیومکانیک ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران و گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان، همدان، ایران.
هدف: هدف از این مطالعه مقایسه کینماتیک اندام فوقانی بوکسورها هنگام انجام ضربه مشت مستقیم با استفاده از سه روش بود: سایه زدن، ضربه مشت در برابر کیسه بوکس و ضربه مشت در برابر گارد حریف. تأثیر عامل سطح مهارت بر عملکرد کینماتیکی، به­وسیله انجام آزمایشات این مطالعه بر روی دو گروه آماتور و نخبه مورد ارزیابی قرار گرفت.
روش­ ها: آزمایشات این مطالعه بر روی بازوی غالب و بدون آسیب­دیدگی، 10 بوکسور نخبه و 10 بوکسور آماتور انجام گرفت. از هر آزمودنی خواسته شد تا 6 ضربه مشت مستقیم با استفاده از روش سایه­زدن (ضربه در برابر حریف مجازی)، 6 ضربه در برابر کیسه بوکس و 6 ضربه در برابر گارد حریف را با تمام توان خود اجرا کند، در حالی­که همزمان متغیرهای کینماتیکی بازو و ساعد آزمودنی­ها به­وسیله­ی بهره­گیری از 4 دوربین  viconبا فرکانس Hz 200 ثبت گردید. تاثیر عامل سه روش مشت­زنی بر متغیرهای کینماتیکی اندام فوقانی از طریق آنالیز واریانس ویژه داده­های تکراری (ANOVA Repeated Measure) و تاثیر سطح مهارت با استفاده از آزمون تحلیل واریانس طرح چند متغیره (ANOVA Multivariate) مورد ارزیابی قرار گرفت (0/05≥p).
یافته­ ها: اثر عامل روش مشت­زنی معنادار است (000/0=p). ضربه مشت در برابر گارد حریف و سایه­زدن به ترتیب موجب ایجاد بیشترین و کمترین سرعت زاویه­ای در بازو و ساعد دست ضربه­زننده می­گردند. اثر عامل گروه معنادار است (000/0=p). بدین ترتیب که بوکسورهای نخبه به طور معناداری مقادیر سرعت زاویه­ای بالاتری نسبت به گروه آماتور هنگام انجام ضربه مشت مستقیم داشتند.
نتیجه­ گیری: به نظر می­رسد هنگامی که هدف واقعی و مشخصی برای انجام ضربه مشت وجود ندارد، همانند اجرا به روش سایه­زدن، بوکسورهای آماتور دچار نوعی سردرگمی شده و مقادیر سرعت و در نتیجه تکانه کمتری در ضربه مشت خود ایجاد می­کنند. نتایج بر گرفته از این تحقیق نشان از وجود یک استراتژی وابسته به سطح مهارت جهت انجام شیو­های مختلف مشت­زنی داشت. به طوری­که، در اندام فوقانی هنگام ضربه مشت بین دو عامل سطح مهارت و نوع تکنیک اجرا شده تأثیر متقابل وجود داشت.
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1393/10/5 | پذیرش: 1393/12/15 | انتشار: 1396/6/23