دوره 3، شماره 3 - ( 9-1396 )                   جلد 3 شماره 3 صفحات 56-49 | برگشت به فهرست نسخه ها

Naserpour H, Mimar R, Khoshjamal Fekri S. The Effect of Eight -Weeks General Preparation Exercise on Some Selected Biomechanical, Anthropometrical and Physiological Parameters of the Iranian Women’s National Taekwondo Team. J Sport Biomech 2017; 3 (3) :49-56
ناصرپور حمیدرضا، معمار رغد، خوش جمال فکری سارا. تأثیر هشت هفته تمرین فاز آماده‌سازی عمومی بر منتخبی از متغیرهای بیومکانیکی، آنتروپومتریکی و فیزیولوژیکی تیم ملی تکواندو بانوان. مجله بیومکانیک ورزشی. 1396; 3 (3) :49-56

1- گروه بیومکانیک ورزش، دانشکده تربیت‌بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران.
هدف: هدف از این مطالعه، بررسی تأثیر هشت هفته تمرین فاز آماده‌سازی عمومی بر منتخبی از متغیرهای بیومکانیکی، آنتروپومتریکی و فیزیولوژیکی تیم ملی تکواندو بانوان بود.
روش‌ها: نه تکواندوکار نخبه عضو تیم ملی بانوان بزرگ‌سالان با میانگین سنی (98/1±22/23) سال و وزنی (44/8±88/61) کیلوگرم در این تحقیق شرکت داشتند. متغیرهای بیومکانیکی، آنتروپومتریکی و فیزیولوژیکی شامل سرعت، چابکی، سرعت عکس‌العمل دیداری، توان بی‌هوازی، وزن، ترکیب بدنی، استقامت قلبی و عروقی و استقامت عضلانی بود. آزمون قبل و بعد از هشت هفته دوره تمرینی (72 جلسه) مورد اندازه‌گیری گرفت. برای تعیین نرمال بودن داده‌ها از آزمون شاپیرو ویلک و از آزمون آماری تی وابسته برای تمیز تفاوت متغیرها قبل و بعد از تمرینات، در سطح معنی‌داری 0/05 استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج تحقیق کاهش معنی‌داری در میزان درصد چربی آزمودنی‌ها را نشان داد (000/0 P=). میزان وزن، شاخص توده بدنی و رکوردهای چابکی، سرعت عکس‌العمل عمومی بدن و توان بی‌هوازی (ارگوجامپ) نسبت به قبل از تمرینات کاهش یافته بود. نتایج همچنین افزایش معناداری در استقامت قلبی و عروقی (000/0 P=)، توان بی‌هوازی (پرش عمودی) (0/001 P=) و استقامت عضلانی (0/001 P=) را نشان داد.
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج تحقیق، به نظر می‌رسد برنامه تمرینی اعمال‌شده بر ترکیب بدنی، استقامت قلبی و عروقی، استقامت عضلانی و عملکرد جسمانی تکواندوکاران نخبه تأثیرگذار می‌باشد که باعث افزایش کیفی عملکرد ورزشکاران خواهد شد.
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1396/7/3 | پذیرش: 1396/9/29 | انتشار: 1396/10/6