دوره 4، شماره 1 - ( 3-1397 )                   جلد 4 شماره 1 صفحات 15-5 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bavardi Moghadam E, Ghanizadeh Hesar N, Shojaedin S S. Surveying the Role of Therapeutic Exercise in Knee and Hip Osteoarthritis: A Review study. J Sport Biomech 2018; 4 (1) :5-15
باوردی مقدم ادریس، غنی زاده حصار نرمین، شجاع الدین سیدصدرالدین. نگاهی به ورزش درمانی در استئوآرتریت زانو و لگن: مطالعه مروری. مجله بیومکانیک ورزشی. 1397; 4 (1) :5-15

1- گروه حرکات اصلاحی و آسیب‌شناسی ورزشی، دانشکده تربیت‌بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران.
هدف: جمعیت بالای سالمندانی که مشکلات جسمی و سلامتی از جمله استئوآرتریت دارند، تأثیر عمیقی بر وضعیت اجتماعی و اقتصادی کشور دارد. با توجه به این­که ورزش درمانی یکی از اجزای اساسی مراقبت بهداشتی استئوآرتریت در سالمندان است، لذا هدف از این مطالعه بررسی ورزش ‌درمانی در استئوآرتریت زانو و لگن می‌باشد.
روش­ ها: با استفاده از واژه­های کلیدی (Knee osteoarthritis، Hip osteoarthritis، Exercise therapy in osteoarthritis) از طریق بانک­های اطلاعاتیCinahl Eevier ، PubMed، Science direct ، و Google scholar به جستجوی مقالات خارجی پرداخته شد. پروتکل انتخاب مقالات بر اساس راهنمای دانشگاه یورک انجام گرفت.
یافته­ ها: در جستجوی اولیه 246 مقاله یافت شد، در بررسی اولیه‌ای 49 مقاله تکراری حذف گردید. در غربالگری مرحله دوم موضوعات، خلاصه مقالات و کلید واژه­ ها بررسی شدند و 171 مقاله غیر مرتبط با موضوع مورد نظر، نیز از محدوده بررسی خارج شد و در نهایت بر اساس اصول استاندارد و عنوان مقالات مد نظر بر اساس عنوان پژوهش حاضر کار با 19 مقاله، انجام گردید. نتایج بررسی­ها حاکی از این بود که در ورزش درمانی تمریناتی با هدف بهبود قدرت عضلانی، ظرفیت هوازی، انعطاف‌پذیری و فعالیت‌های تحمل وزن روزانه از جمله تمرینات رایج و مفید ورزش درمانی برای افراد مبتلا به استئوآرتریت می‌باشد.
نتیجه­ گیری: با بررسی یافته­های تحقیقات پیشین، پژوهش حاضر توانست به یک جمع‌بندی مناسب و یکپارچه در رابطه با ورزش درمانی برای افراد مبتلا به استئوآرتریت زانو و لگن دست یابد و نیاز این قشر آسیب­پذیر به تمرینات واحد را تا حدودی برطرف ­کند. نتایج بررسی­ها حاکی از این بود که ورزش درمانی موجب کاهش درد و ناتوانی افراد مبتلا به استئوآرتریت زانو و به­ویژه لگن شده و تأثیرات بسزایی در عملکرد این افراد دارد. همچنین تمریناتی با هدف بهبود قدرت عضلانی، ظرفیت هوازی، انعطاف‌پذیری و فعالیت‌های تحمل وزن روزانه از جمله تمرینات رایج و مفید ورزش درمانی برای افراد مبتلا به استئوآرتریت می‌باشد.
دریافت: 1396/9/13 | پذیرش: 1397/2/22 | انتشار: 1397/4/6