1- گروه بیومکانیک و حرکات اصلاحی، واحد تهران شرق، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
2- کارشناس أرشد آسیب شناسی ورزشی وحرکات اصلاحی، واحد تهران شرق، دانشگاه آزاداسلامی، تهران، ایران.
چکیده: (3175 مشاهده)
هدف: هدف از این تحقیق مقایسه پارامترهای کینماتیکی اندام تحتانی بازیکنان فوتبال حین فرود در دقایق مختلف بازی فوتبال بود.
روشها: تعداد ۱۵ نفر از بازیکنان رده سنی جوانان باشگاه صنعت مس کرمان با میانگین سن ۱/۱۲±۱۷/۵۵ سال، جرم ۲/۲۷±۶۲/۲۱ کیلوگرم و قد ۷/۸۸±۱۷۵/۴۳متر به صورت داوطلبانه در این تحقیق شرکت کردند. بازیکنان پروتکل خستگی بنگزبو را که شبیه به بازی فوتبال است اجرا کرده و سپس هر ۱۵ دقیقه دو پرش خلاف حرکت انجام داده و پس از ضبط فیلم توسط سه دوربین (Sony A۷) اطلاعلات فرود از طریق نرمافزار کینوا استخراج شده و با استفاده از نرمافزار SPSS سعی شد عملکرد کینماتیکی آزمودنیها در دقایق مختلف بازی فوتبال مورد مقایسه قرار گیرد. از روش اندازههای مکرر برای مقایسه بازههای زمانی استفاده شد.
یافته ها: نتایج نشان داد میانگین زاویه فلکشن آزمودنیها در دقایق صفر و۶۰ کمترین میزان بوده است. همچنین دقایق صفر، ۶۰ و ۱۰۵ بازی بیشترین میزان والگوس زانو در پای برتر حین فرود وجود دارد. با وجود این تفاوت معناداری در زاویه والگوس زانوی پای غیر برتر حین فرود مشاهده نشد.
نتیجه گیری: نتایج نشان داد که در دقایق صفر، ۶۰ و ۱۰۵ بازی فوتبال احتمال وقوع آسیب ACL بیشتر از سایر دقایق این ورزش است. همچنین نشان داده شد که بیومکانیک پای برتر، هنگام فرود در طی دقایق مختلف بازی فوتبال بیشتر از پای غیر برتر تغییر کرده و زاویه والگوس زانوی بیشتری حین فرود داشته است و به همین دلیل میتوان گفت که احتمال آسیب ACL در بازی برای پای برتر بیشتر از پای غیر برتر است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1397/9/19 | پذیرش: 1398/2/3 | انتشار: 1398/3/11