دوره 5، شماره 3 - ( 9-1398 )                   جلد 5 شماره 3 صفحات 187-178 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hosseini E, Daneshjoo A, Sahebozamani M. Comparing the Knee Joint Kinematic Parameters of Female Athletes During Sidestep Cutting Task Before and After Fatigue in Predictable and Unpredictable Settings. J Sport Biomech 2019; 5 (3) :178-187
حسینی الهام، دانشجو عبدالحمید، صاحب‌‌الزمانی منصور. مقایسه پارامترهای کینماتیکی مفصل زانو قبل و بعد از خستگی حین برش جانبی با و بدون پیش‌بینی در ورزشکاران دختر. مجله بیومکانیک ورزشی. 1398; 5 (3) :178-187

1- گروه آسیب‌شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، دانشکده تربیت‌بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه شهید باهنر، کرمان، ایران.
هدف: آسیب رباط متقاطع قدامی اغلب از نوع غیربرخوردی است و حرکات فرود و برش به دنبال تغییر موقعیت ناصحیح مفصل زانو رخ می‌دهد؛ لذا تحقیق حاضر به مقایسه کینماتیکی مانور برش قبل و بعد از خستگی در برش پیش‌بینی‌شده و غیرقابل‌پیش‌بینی پرداخته است.
روش ها: مطالعه حاضر از نوع نیمه‌تجربی است. تمامی ورزشکاران دختر نوجوان شهرستان کرمان جامعه آماری تحقیق حاضر را تشکیل دادند. بدین منظور، 49 ورزشکار به صورت هدفمند و دردسترس انتخاب شدند. هر آزمودنی مسافت (10متر) را می‌دوید و در محل مشخص‌شده یک پرش عمودی به سمت توپ انجام می‌داد، سپس به سمت محل برش می‌رفت و در زاویه مشخص‌شده با ترتیب تصادفی، به صورت پیش‌بینی‌شده یا غیرقابل‌پیش‌بینی مانور برش جانبی را قبل و بعد از خستگی اجرا می‌کرد. داده‌های کینماتیکی با نرخ نمونه‌برداری 200 هرتز ثبت شده و درنهایت با استفاده از نرم‌افزار Matlab و SPSS توسط آزمون آماری سنجش مکرر ترکیبی با سطح معنی‌داری (50/0>P) پردازش شدند.
یافته ها: آزمون سنجش مکرر ترکیبی نشان داد که در شرایط خستگی علی‌رغم کاهش معنادار در میزان فلکشن زانو (0/001=P)، افزایش معناداری در میزان والگوس زانو (0/001=P) و چرخش ساق پا (0/001=P) مشاهده می‌شود.
نتیجه گیری: نتایج حاکی از افزایش احتمال آسیب به دنبال تغییرات پارامترهای کینماتیکی است که در اثر خستگی و مانورهای غیرقابل‌پیش‌بینی ایجاد شده است.

متن کامل [PDF 4665 kb]   (1698 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (2318 مشاهده)
دریافت: 1397/11/12 | پذیرش: 1398/9/10 | انتشار: 1399/4/25