دوره 6، شماره 1 - ( 3-1399 )                   جلد 6 شماره 1 صفحات 53-44 | برگشت به فهرست نسخه ها

Fattahi A, Koreili Z, Ameli M. Instantaneous Effect of Insole on the Balance of Adolescents With Flat Foot and Pes Cavus. J Sport Biomech 2020; 6 (1) :44-53
فتاحی علی، کریلی زهرا، عاملی میترا. تأثیر آنی کفی بر عملکرد تعادلی نوجوانان با عارضه کف پای صاف و گود. مجله بیومکانیک ورزشی. 1399; 6 (1) :44-53

1- گروه بیومکانیک ورزشی، دانشکده تربیت‌بدنی و علوم ورزشی و تربیت‌‍‌بدنی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
2- کلینیک ورزشی تحقیقاتی، پویش ستارگان سلامت گستر، تهران، ایران.
هدف: هدف مطالعه حاضر بررسی تأثیر آنی کفی بر عملکرد تعادلی نوجوانان با عارضه کف پای صاف و گود بود.
روش ها: در این پژوهش نیمه‌تجربی، 34 نوجوان با عارضه کف پای صاف و گود (هفده دختر و هفده پسر) در محدوده سنی یازده تا چهارده سال در شهر تهران به صورت تصادفی انتخاب شدند و عملکرد تعادلی آن‌ها در وضعیت‌های ایستا و پویا قبل و بعد از استفاده آنی از کفی مورد بررسی قرار گرفت. داده‌ها با استفاده از آزمون‌های تی زوجی و تی مستقل تحلیل شدند.
یافته ها: نتایج آزمون تی زوجی نشان داد که تأثیر لحظه‌ای کفی روی تعادل دینامیک معنی‌دار است (0/001=P)، اما تأثیر معنی‌داری بر تعادل ایستا ندارد (0/07=P). نتایج آزمون تی مستقل از نظر تعادل دینامیک (0/99=P) و تعادل ایستا (0/52=P) در مرحله پیش‌آزمون تفاوت معنی‌داری بین دو گروه نشان نداد. بین دو گروه از نظر تعادل دینامیک (0/25=P) و تعادل ایستا (0/72=P) در مرحله پس‌آزمون تفاوت معنی‌داری وجود نداشت.
نتیجه گیری: نوجوانان دختر و پسر مبتلا به عارضه کف پای صاف و گود از تعادل دینامیک بهتری بعد از استفاده از کفی برخوردار هستند، اما کفی طبی تأثیر چندانی بر تعادل ایستای آن‌ها ندارد.
متن کامل [PDF 4038 kb]   (2021 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (2166 مشاهده)
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/12/23 | پذیرش: 1399/2/21 | انتشار: 1399/3/12