دوره 6، شماره 2 - ( 6-1399 )                   جلد 6 شماره 2 صفحات 143-134 | برگشت به فهرست نسخه ها

Tabatabaiasl S M, Sedaghati P, Javazi F. Comparison of Functional Balance and Probability of Falling in the Elderly with and Without a History of Falling Living in Care Centers. J Sport Biomech 2020; 6 (2) :134-143
طباطبایی اصل سید مجتبی، صداقتی پریسا، جوازی فریبا. مقایسه تعادل عملکردی و احتمال سقوط در سالمندان با و بدون سابقه سقوط ساکن در مراکز مراقبتی. مجله بیومکانیک ورزشی. 1399; 6 (2) :134-143

1- گروه آسیب‌شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران.
هدف: هدف از تحقیق حاضر، مقایسه تعادل عملکردی و احتمال سقوط در سالمندان با یا بدون سابقه سقوط ساکن در مراکز مراقبتی بود.
روش ها: جامعه آماری پژوهش حاضر، شامل سی نفـر از سالمندان مرد و زن بالای 60 سال از دو مرکز نگهداری سالمندان شهر رشت بودند و به صـورت در دسترس انتخاب شدند. این نمونه‌ها با توجه به داشتن معیارهای ورود و خروج انتخاب شدند. محدوده سنی 60 تا 74 سال بود. افراد به دو گروه سالمندان با یا بدون سابقه زمین خوردن (هر گروه پانزده نفر) تقسیم شدند. افرادی که در طول شش ماه اخیر سابقه زمین خوردن نداشتند، در گروه بدون سابقه زمین خوردن و افرادی که در شش ماه اخیر یک‌بار یا بیشتر زمین خورده بودند، در گروه با سابقه زمین خوردن قرار گرفتند. ارزیابی تعادل و احتمال سقوط سالمندان با آزمون‌های (بِرگ و زمان برخاستن و رفتن) انجام شد. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از نرم‌افزار آماری SPSS استفاده شد. از آزمون شاپیرو ویلک جهت طبیعی بودن توزیع داده‌ها، از آزمون‌های آمار توصیفی در قالب آماره‌هایی چون میانگین، انحراف معیار، میانه، دامنه تغییرات و جهت توصیف داده‌ها و در بخش آمار استنباطی با توجه به مقایسه متغیرها از آزمون تی مستقل استفاده شد.
یافته ها: نتایج آزمون نرمالیتی شاپیروـ ویلک نرمال بودن داده‌ها را در متغیرهای شاخص تعادل عملکردی و احتمال سقوط تأیید کرد. بین شاخص تعادل عملکردی در سالمندان با یا بدون سابقه سقوط تفاوت معناداری وجود داشت (0/007=P). بین شاخص احتمال سقوط در سالمندان با یا بدون سابقه سقوط تفاوت معناداری وجود داشت (0/001=P).
نتیجه گیری: با توجه به نتایج این تحقیق، افراد بدون سابقه سقوط در شاخص‌های تعادل عملکردی و احتمال سقوط، عملکردی بهتر نسبت به افراد با سابقه سقوط داشتند. با توجه به کاهش تعادل عملکردی و افزایش احتمال سقوط در سالمندان با سابقه سقوط، انجام تمرینات و حرکات ورزشی ویژه برای کنترل، ارتقا و حفظ این عوامل ضروری به نظر می‌رسد.
متن کامل [PDF 3653 kb]   (1442 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (2182 مشاهده)
دریافت: 1399/4/31 | پذیرش: 1399/5/19 | انتشار: 1399/6/11