دوره 7، شماره 3 - ( 9-1400 )                   جلد 7 شماره 3 صفحات 187-172 | برگشت به فهرست نسخه ها

Norasteh A A, Bayati R. Evaluating Prevalence of Postural Changes in Freestyle and Greco-Roman Wrestlers: A Review of Literature. J Sport Biomech 2021; 7 (3) :172-187
نورسته علی اصغر، بیاتی رسول. بررسی شیوع تغییرات وضعیتی کشتی‌گیران آزاد و فرنگی: مروری بر مطالعات. مجله بیومکانیک ورزشی. 1400; 7 (3) :172-187

1- گروه آسیب‌شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران.
مقدمه. افزایش فشار تمرینات و مسابقات، سبب ایجاد خستگی و متعاقب آن سبب بروز ایمبالانس­های عضلانی و در نتیجه ظهور ناهنجارهای وضعیتی در کشتی گیران می شود. از این‌رو آشنایی با این سازوکارها و تغییرات‌، می‌تواند در جلوگیری از بروز آسیب‌های عضلانی – اسکلتی و ورزشی در کشتی گیران موثرباشد؛ بنابراین، هدف از این مطالعه انجام یک جمع‌بندی مطلوب و ارائه اطلاعات مناسب‌تری از تحقیقات پیشین در بررسی جامع از بررسی شیوع تغییرات وضعیتی کشتی گیران آزاد و فرنگی کار بود.
روش. در این مطالعه، بررسی جامعی از شیوع تغییرات وضعیتی کشتی گیران آزاد و فرنگی کار صورت گرفت. جستجو در پایگاه‌های
PubMed/MEDLINE, EBSCO, Web of Science, Science Direct, Cochrane Central Register of Controlled Clinical Trials, Google Scholar, and Scopus
از  آغاز تا مارس 2020 صورت گرفت. علاوه بر این، جستجوی دستی و بررسی کامل منابع مقالات نیز انجام گردید. پس از گردآوری نتایج جستجو، ابتدا عنوان و سپس خلاصه مقالات مطالعه شد. چنانچه مقالات با معیار ورود و خروج همخوانی داشت؛ از نتایج آن در مطالعه مروری استفاده و در غیر این صورت کنار گذاشته می‌شد.
یافته‌ها. بر اساس معیارها و اهداف تحقیق، 11 مقاله پس از مراحل ارزیابی انتخاب گردید. 4 مقاله به صورت کلی به بررسی بروز تغییرات وضعیتی در کشتی گیران پرداخته بودند. 2 مقاله زاویه کیو و کف پای صاف را مورد بررسی قرار داده بودند و 5 مقاله به بررسی مقایسه‌ای بین دو نوع سبک از کشتی پرداخته بودند.
نتیجه‌گیری. با مرور مطالعات، می‌توان این‌طور نتیجه‌گیری کرد در کشتی گیران میزان تغییرات کایفوزیس، لوردوزیس، شانه به جلو، سر به جلو، کف پای صاف و زاویه کیو بیشتراست. در مقایسه بین دو سبک، کشتی گیران آزادکار، زاویه کایفوز بیشتری نسبت به فرنگی کاران و کشتی گیران فرنگی کار زاویه لوردوز بیشتری نسبت به آزادکاران دارند. همچنین میزان صافی کف پا بیشتر و زاویه کیو بالا در پای غالب کشتی گیران آزادکار با سابقه ورزشی طولانی دیده می‌شود. اما در مورد زاویه سر به جلو و شانه به جلو بین دو سبک گزارش‌های متناقضی ارائه شده است و نیاز به مطالعات بیشتری می‌باشد.

متن کامل [PDF 5522 kb]   (614 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (1266 مشاهده)
دریافت: 1400/3/19 | پذیرش: 1400/5/30 | انتشار: 1400/9/10