هدف: هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر خستگی بر تغییرات سفتی پا، مفاصل مچ و زانو در طول یک آزمون 30 ثانیه ای پرش عمودی متوالی در دختران والیبالیست بود.
روش ها: تعداد 15 والیبالیست زن که سابقه هیچگونه آسیبی در اندام تحتانی نداشتند، برای این پژوهش انتخاب شدند. آن ها آزمون 30 ثانیه ای پرش عمودی را اجرا کردند و داده های سینماتیکی و سینتیکی توسط یک تخته نیروسنج و دو دوربین اندازه گیری شد. سفتی پایینتنه، پیش و پس از خستگی (10 درصد اول پرش، 10 درصد آخر پرش) با استفاده از آزمون تی زوجی آنالیز شد.
یافته ها: نتایج کاهش معناداری در سفتی پا (010/0p=) و سفتی مفاصل مچ و زانو نشان داد (004/0p= و 000/0p=). خستگی، سفتی پا و سفتی مفاصل مچ و زانو را به میزان 20، 47 و 34 درصد کاهش می دهد. همچنین سبب کاهش در ارتفاع پرش و نیروی عکس العمل زمین می شود.
نتیجه گیری: از آنجا که ارتفاع پرش و تغییرات سفتی پایینتنه یکی از عوامل مهم در رشته هایی همچون والیبال می باشد، مربیان باید به تغییرات سفتی توجه نموده و شیوه های تمرینی خود را با توجه به عوامل مؤثر در افزایش یا کاهش سفتی و پیشگیری از خستگی زودرس، کاهش عملکرد (ارتفاع پرش) و بروز آسیب بهبود ببخشند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |