دوره 1، شماره 3 - ( زمستان 1394 )                   جلد 1 شماره 3 صفحات 23-15 | برگشت به فهرست نسخه ها

bazvand M, mosavi S. The Comparing the Leg Muscles Electromyography during Single Leg Drop Landing in Pesplanus and Normal Men. J Sport Biomech 2016; 1 (3) :15-23
بازوند مصطفی، موسوی سیدکاظم، جعفری باغنی پوران، محرمی رامین. مقایسه فعالیت عضلات مچ پا در حرکت فرود تک پای مردان دارای کف پای صاف و طبیعی. مجله بیومکانیک ورزشی. 1394; 1 (3) :15-23

1- گروه بیومکانیک ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه خوارزمی تهران
2- گروه آسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه خوارزمی تهران، تهران، ایران.
3- گروه آسیب شناسی و حرکات اصلاحی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تهران
4- گروه آسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه خوارزمی تهران

هدف: کف­ پای صاف از جمله تغییراتی به شمار می­ رود که ممکن است باعث تغییر در الگوی فعال شدن عضلات گردد. درک تغییر فعالیت عضلات در حرکت فرود تک­پا افراد دارای کف­ پای صاف، بینش خوبی برای پیش­گیری از بروز آسیب­ های مختلف اندام تحتانی در این افراد خواهد داد، لذا هدف از تحقیق حاضر، مقایسه فعالیت عضلات مچ پا در حرکت فرود تک پای مردان دارای کف­ پای صاف و طبیعی بود.

روش­ ها: در این تحقیق علّی- مقایسه­ای ، 60 نفر دانشجوی مرد سالم، شامل 30 نفر دارای کف­ پای صاف و 30 نفر دارای کف­پای نرمال  شرکت کردند. ناهنجاری کف­پا با استفاده از تست افت ناوی انداز­ه­گیری شد. آزمودنی­ها حرکت فرود تک پا را از ارتفاع 30 سانتی­متری روی صفحه نیرو انجام دادند و فعالیت عضلات با دستگاه الکترومایوگرافی ثبت گردید. برای تجزیه تحلیل داده­ها  از نرم افزار Matlab و SPSS و برای مقایسه متغیرهای وابسته مورد نظر از آزمون آماری تی مستقل در سطح معناداری 05/0  P&le استفاده شد.

یافته­ ها: فعالیت عضلات نازک­نی بلند و درشت­­نی قدامی در دو گروه تفاوت معنا­داری داشتند(P<0/05) و در فعالیت عضلات دوقلوی داخلی و خارجی و نعلی بین دو گروه تفاوت معناداری مشاهده نشد(P>0/05).

نتیجه­ گیری: به نظر می­رسد وضعیت غیرطبیعی پا می­تواند بر تغییر فعالیت عضلات اندام تحتانی زمان ایستادن مؤثر باشد که متعاقباً می­تواند الگوهای آسیب را تغییر دهد بنابراین پیشنهاد می‌گردد جهت کاهش خطرات بر طراحی تمرینات اصلاحی و برنامه درمانی مناسب تمرکز شود.

دریافت: 1394/1/14 | پذیرش: 1394/3/7 | انتشار: 1394/9/10