دوره 2، شماره 2 - ( تابستان 1395 )                   جلد 2 شماره 2 صفحات 63-55 | برگشت به فهرست نسخه ها

Minoonejad H, Manteghi R, Tasoujian E, Amiri H. Investigating Knee Alignment and Foot Structure in Futsal Players with and without Hamstring Shortness. J Sport Biomech 2016; 2 (2) :55-63
مینونژاد هومن، منطقی رضا، طسوجیان احسان، امیری حسین. بررسی راستای زانو و ساختار پا در ورزشکاران فوتسالیست با و بدون کوتاهی همسترینگ . مجله بیومکانیک ورزشی. 1395; 2 (2) :55-63

1- گروه آسیب‌شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، دانشکده تربیت‌بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

هدف: هدف از پژوهش حاضر بررسی راستای زانو و ساختار پا در ورزشکاران فوتسالیست با و بدون کوتاهی همسترینگ می‌باشد.

روش‌ها: در این مطالعه توصیفی – مقایسه‌ای 30 مرد ورزشکار با دامنه سنی 18 تا 25 سال به‌صورت در دسترس هدفمند به‌عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. آن‌ها به دو گروه 15 نفر با و بدون کوتاهی عضله همسترینگ تقسیم شدند. به‌منظور تعیین کوتاهی عضله همسترینگ، راستای کف پا و زانو به ترتیب از گونیامتر، خط کش و کولیس استفاده شد. پس از مشخص شدن نرمال بودن توزیع داده‌ها ( با استفاده از آزمون شاپیرو ویلک) از آزمون t مستقل برای تجزیه تحلیل اطلاعات در سطح‌ معنی‌داری (0/05>p) استفاده گردید.

یافته‌ها: با توجه به نتایج پژوهش، اختلاف معناداری بین متغیر میزان افت ناوی در دو گروه سالم و مبتلا به کوتاهی همسترینگ مشاهده گردید که این میزان در گروه مبتلا به کوتاهی همسترینگ کمتر بود (0/002 = p). اما اختلاف معناداری در متغیر میزان فاصله بین کندیلی ران در دو گروه مشاهده نشد (0/05<p).

نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد افت زیاد استخوان ناوی در ورزشکارانی که به کوتاهی عضلات همسترینگ مبتلا هستند شایع نیست.

نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/2/11 | پذیرش: 1394/9/25 | انتشار: 1395/4/26