دوره 3، شماره 3 - ( 9-1396 )                   جلد 3 شماره 3 صفحات 25-15 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mohamadi A, Letafatkar A, Hosseini S H, Heshmati S. The Effect of Six Weeks of Hamstring Eccentric Exercises on the Postural Control and Knee Joint Proprioception in Adolescent Football Players. J Sport Biomech 2017; 3 (3) :15-25
محمدی آزیتا، لطافتکار امیر، حسینی سید حسین، حشمتی صفورا. تأثیر شش هفته تمرینات اکسنتریک همسترینگ بر توانایی کنترل پوسچر و عملکرد حس عمقی مفصل زانو در فوتبالیست های نوجوان. مجله بیومکانیک ورزشی. 1396; 3 (3) :15-25

1- گروه تربیت‌بدنی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه گیلان، رشت، گیلان، ایران
هدف: بازیکنان فوتبال نسبت به بقیه ورزشکاران بیشتر در معرض آسیب­های اندام تحتانی قرار می ­گیرند؛ از طرفی آن‌ها برای رسیدن به عملکرد مطلوب به سطح بالایی از هماهنگی، کنترل پوسچر، قدرت و دامنه حرکتی نیاز دارند. بنابراین، هدف پژوهش حاضر بررسی تأثیر شش هفته تمرینات اکسنتریک همسترینگ بر توانایی کنترل پوسچر و حس عمقی مفصل زانو در فوتبالیست­های نوجوان بود.
روش­ ها: در این مطالعه نیمه ­تجربی 30 مرد فوتبالیست نوجوان که در آزمون­های غربالگری عملکردی نمره زیر 14 کسب کردند انتخاب و به‌طور مساوی به دو گروه همسان تقسیم شدند. قبل و بعد از تمرینات، متغیر­های حس عمقی مفصل زانو و دامنه حرکت فلکشن مفصل ران به‌وسیله گونیامتر و توانایی کنترل پوسچر دینامیک، به‌وسیله تست Y مورد اندازه ­گیری قرار گرفتند. داده­ها با استفاده از آزمون آماری­ تحلیل کوواریانس تجزیه‌وتحلیل شدند.
یافته‌ها: بر اساس نتایج، در پیش‌آزمون، اختلاف معناداری در عملکرد حس عمقی زانو، کنترل پوسچر دینامیک و دامنه فلکشن ران بین دو گروه تجربی و کنترل وجود نداشت (05/0<p). در پس‌آزمون، بین دو گروه کنترل و تجربی تفاوت معناداری در عملکرد حس عمقی مفصل زانو در حالت فعال، وجود نداشت(0/05<p)، اما عملکرد حس عمقی مفصل زانو در حالت غیرفعال(0/014p=)، کنترل پوسچر دینامیک(0/001p=) و دامنه فلکشن ران(0/003p=)، در گروه تجربی به‌طور معنی ­داری بهبود یافت.
نتیجه­ گیری: بر اساس نتایج، تمرینات اکسنتریک همسترینگ می ­تواند موجب بهبود عملکرد حس عمقی زانو، کنترل پوسچر و دامنه حرکت مفصل ران در فوتبالیست­ها شود، لذا جهت تقویت عملکرد ورزشی و پیشگیری از وقوع آسیب­های ورزشی، می­توان چنین تمریناتی را در برنامه ­های تمرینی این ورزشکاران گنجاند.
متن کامل [PDF 780 kb]   (20436 دریافت)
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/7/5 | پذیرش: 1396/9/29 | انتشار: 1396/10/6