دوره 5، شماره 1 - ( 3-1398 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 27-14 | برگشت به فهرست نسخه ها

Roshandel Hesari A, Tavakoli M. Comparing Upper Extremity Musculoskeletal Disorders in Freestyle, Greco-Roman, and Chookheh Style Wrestlers. J Sport Biomech 2019; 5 (1) :14-27
روشندل حصاری علی، توکلی محسن. مقایسه اختلالات اسکلتی‌عضلانی بالاتنه در کشتی‌گیران آزادکار با کشتی‌گیران فرنگی و چوخه‌کار. مجله بیومکانیک ورزشی. 1398; 5 (1) :14-27

1- گروه آسیب‌شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران.
2- گروه مدیریت ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد بجنورد، دانشگاه آزاد اسلامی، بجنورد، ایران.
هدف: اختلالات اسکلتی‌عضلانی به هر گونه آسیب بافتی سیستم اسکلتی‌عضلانی و اعصاب که باعث مختل شدن عملکرد اندام می‌شود، اطلاق می‌شود. بنابراین هدف از این مطالعه مقایسه اختلالات اسکلتی‌عضلانی بالاتنه در کشتی‌گیران آزادکار با کشتی‌گیران فرنگی و چوخه‌کار بود.
روش ها: این مطالعه توصیفی تحلیلی روی ۱۵ کشتی‌گیر آزادکار، ۱۵ کشتی‌گیر فرنگی‌کار و ۱۵ کشتی‌گیر چوخه‌کار در استان خراسان شمالی طی سال ۱۳۹۸ انجام شد. آزمودنی‌ها به صورت هدفمند از جامعه در دسترس انتخاب شدند. ارزیابی زاویه کایفوزیس و لوردوزیس با خط‌کش منعطف انجام شد. همچنین زوایای سربه‌جلو و شانه‌به‌جلو از نمای جانبی در ابتدا با دوربین دیجیتال و سپس با نرم‌افزار اتوکد تعیین شد. جهت تحلیل داده‌ها از آزمون تحیل واریانس و آزمون تعقیبی شفه استفاده شد.
یافته ها: طبق یافته‌ها مشخص شد در تمامی اختلالات اسکلتی‌عضلانی بالاتنه به‌جز لوردوزیس کمری، کشتی‌گیران آزادکار درصد بیشتری از ناهنجاری‌ها را نسبت به فرنگی‌کاران و چوخه‌کاران داشتند (P<۰/۰۵). لوردوزیس کمری فرنگی‌کاران نسبت به آزادکاران و چوخه‌کاران بیشتر بود (P<۰/۰۵).
نتیجه گیری: بر اساس یافته‌های پژوهش می‌توان نتیجه گرفت که ناهنجاری‌های ایجادشده در نواحی سر، شانه و ستون فقرات، ممکن است تحت تأثیر نوع رشته ورزشی قرار گیرد و حفظ پوسچر نامناسب برای مدت طولانی نیز خود عاملی در بروز اختلالات اسکلتی‌عضلانی است.
متن کامل [PDF 2823 kb]   (2000 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (2967 مشاهده)
دریافت: 1397/8/30 | پذیرش: 1398/1/2 | انتشار: 1398/3/11