دوره 5، شماره 3 - ( 9-1398 )                   جلد 5 شماره 3 صفحات 167-156 | برگشت به فهرست نسخه ها

Abdolahzadeh M, Daneshmandi H. The Effect of an 8-week NASM Corrective Exercise Program on Upper Crossed Syndrome. J Sport Biomech 2019; 5 (3) :156-167
عبداله‌زاده مهسا، دانشمندی حسن. تأثیر هشت هفته تمرینات اصلاحی مبتنی بر اصول NASM بر سندرم متقاطع فوقانی. مجله بیومکانیک ورزشی. 1398; 5 (3) :156-167

1- گروه آسیب‌شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، مؤسسه آموزش عالی شفق تنکابن، مازندران، ایران.
2- گروه آسیب‌شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، دانشکده تربیت‌بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران.
هدف: سندرم متقاطع فوقانی عارضه‌ای ناشی از عدم تعادل عضلانی یک‌چهارم فوقانی بدن است. استفاده از تمرینات اصلاحی مبتنی بر اصول NASM یکی از روش‌های جدید برای برگرداندن تعادل عضلانی و پیشگیری و اصلاح ناهنجاری‌هاست. هدف از پژوهش حاضر، بررسی تأثیر هشت هفته تمرینات اصلاحی مبتنی بر اصول NASM بر سندرم متقاطع فوقانی بود.
روش ها: در مطالعه حاضر، 30 دانشجوی دختر با عارضه سر به جلو بیشتر از 46 درجه، شانه به جلو بیشتر از 52 درجه و کایفوز بیشتر از 42 درجه به صورت هدف‌دار انتخاب و سپس به صورت تصادفی به دو گروه کنترل و آزمایش تقسیم شدند. شرکت‌کنندگان گروه آزمایش به مدت هشت هفته، هر هفته سه جلسه، 30 تا 70 دقیقه به تمرینات اصلاحی پرداختند. زوایای سر به جلو و شانه به جلو با استفاده از عکس‌برداری از نمای جانبی، زاویه کایفوز با استفاده از خط‌کش منعطف (93%=r) قبل و بعد از هشت هفته تمرینات اصلاحی اندازه‌گیری شد. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از آزمون تی زوجی و آزمون تحلیل کوواریانس استفاده شد (0/01≥P).
یافته ها: یافته‌های به‌دست‌آمده از مطالعه حاضر این بود که هشت هفته تمرینات اصلاحی مبتنی بر اصول NASM منجر به بهبود زوایای سر به جلو، شانه به جلو و کایفوز گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل شد.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج تحقیق به مربیان اصلاحی و درمانگران توصیه می‌شود که برنامه تمرینی پیشنهادی در این پژوهش را به طور منظم اجرا کنند.
متن کامل [PDF 5321 kb]   (5225 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (10135 مشاهده)
دریافت: 1397/11/16 | پذیرش: 1398/9/10 | انتشار: 1399/4/25