1- گروه آسیبشناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، مؤسسه آموزش عالی شفق تنکابن، مازندران، ایران.
2- گروه آسیبشناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، دانشکده تربیتبدنی و علوم ورزشی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران.
چکیده: (8287 مشاهده)
هدف: سندرم متقاطع فوقانی عارضهای ناشی از عدم تعادل عضلانی یکچهارم فوقانی بدن است. استفاده از تمرینات اصلاحی مبتنی بر اصول NASM یکی از روشهای جدید برای برگرداندن تعادل عضلانی و پیشگیری و اصلاح ناهنجاریهاست. هدف از پژوهش حاضر، بررسی تأثیر هشت هفته تمرینات اصلاحی مبتنی بر اصول NASM بر سندرم متقاطع فوقانی بود.
روش ها: در مطالعه حاضر، 30 دانشجوی دختر با عارضه سر به جلو بیشتر از 46 درجه، شانه به جلو بیشتر از 52 درجه و کایفوز بیشتر از 42 درجه به صورت هدفدار انتخاب و سپس به صورت تصادفی به دو گروه کنترل و آزمایش تقسیم شدند. شرکتکنندگان گروه آزمایش به مدت هشت هفته، هر هفته سه جلسه، 30 تا 70 دقیقه به تمرینات اصلاحی پرداختند. زوایای سر به جلو و شانه به جلو با استفاده از عکسبرداری از نمای جانبی، زاویه کایفوز با استفاده از خطکش منعطف (93%=r) قبل و بعد از هشت هفته تمرینات اصلاحی اندازهگیری شد. برای تجزیه و تحلیل دادهها از آزمون تی زوجی و آزمون تحلیل کوواریانس استفاده شد (0/01≥P).
یافته ها: یافتههای بهدستآمده از مطالعه حاضر این بود که هشت هفته تمرینات اصلاحی مبتنی بر اصول NASM منجر به بهبود زوایای سر به جلو، شانه به جلو و کایفوز گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل شد.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج تحقیق به مربیان اصلاحی و درمانگران توصیه میشود که برنامه تمرینی پیشنهادی در این پژوهش را به طور منظم اجرا کنند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1397/11/16 | پذیرش: 1398/9/10 | انتشار: 1399/4/25