1- گروه بیومکانیک ورزشی، دانشکده تربیتبدنی و علوم ورزشی، واحد تهران مرکز، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
چکیده: (2886 مشاهده)
هدف: پژوهش حاضر با هدف پایاییسنجی آزمونهای عملکردی تعادل و ارتباط این آزمونها با پارامترهای منتخب آنتروپومتریکی در دختران و پسران هفت تا دهساله بود.
روش ها: نمونه آماری این تحقیق را هشتاد دانشآموز هفت تا دهساله (چهل دختر و چهل پسر) تشکیل دادند. آزمون رومبرگ و شارپند رومبرگ جهت ارزیابی تعادل ایستا و آزمون زمان برخاستن و راه رفتن، آزمون راه رفتن تاندوم و Y جهت ارزیابی تعادل پویا در سه نوبت همراه با نمرهدهی توسط آزمونگر اجرا شد. فاکتورهای منتخب آنتروپومتریکی قد، طول بالاتنه، طول پایینتنه، طول کف پا و جرم اندازهگیری شد. برای تعیین پایایی آزمونها از آمار استنباطی با آزمون ICC و از ضریب همبستگی پیرسون جهت تعیین همبستگی بین آزمونهای تعادل با پارامترهای آنتروپومتریکی منتخب در سطح معنیداری 0/05≥P استفاده شد.
یافته ها: آزمونهای تعادل ایستا از پایایی خوبی برخوردار نبودند و آزمونهای تعادل پویا از پایایی خوبی برخوردار بودند. در بررسی همبستگی بین ویژگیهای آنتروپومتریکی با آزمونهای تعادلی ایستا و پویا، ارتباط معناداری مشاهده نشد 0/05<P. تنها ارتباط معناداری بین طول پایینتنه با آزمون تعادلی Y مشاهده شد
نتیجه گیری: به نظر میرسد در سن هفت تا دهسالگی به علت اینکه سیستمهای حسی تعادل در حال رشد هستند، آزمونهای تعادلی ایستا ـ که نیازمند به وزندهی هریک از این سیستمها در شرایط تفسیر و مقایسه نتایج تعادل در حالت چشم بسته و چشم باز هستند ـ معیار و ملاک خوبی برای بررسی تعادل نیست؛ بنابراین برای بررسی این سنین، بهتر است از آزمونهای تعادلی پویا به خصوص آزمون تعادلی Y استفاده شود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1398/10/2 | پذیرش: 1399/11/21 | انتشار: 1398/12/11