هدف: تعادل بدن انسان به وسیله یک فرایند پیچیده شامل سیستم بینایی، دهلیزی و اطلاعات حسی - عمقی حفظ میشود. از آنجا که سیستم کنترل پاسچر به منظور حفظ ثبات پاسچر مطلوب، به دریافت اطلاعات از هر سه سیستم حسی نیاز دارد، در طی حفظ تعادل بدن فقدان اطلاعات یک سیستم ممکن است روی نوسانات بدن تأثیر داشته باشد. هدف از پژوهش حاضر، بررسی تعادل عملکردی در کودکان دارای اختلال حسی 14-6 سال بود.
روش ها: در این پژوهش توصیفی ـ تحلیلی که در سال 1395 بین پسران 14-6 ساله استان گیلان با کمبینایی و کمشنوایی شدید تا عمیق انجام شد، سی پسر کمبینا، سی پسر کمشنوا و سی پسر عادی به صورت غیرتصادفی هدفدار انتخاب شدند. برای ارزیابی تعادل عملکردی این افراد از آزمون زمان برخاستن و رفتن (0/93=r) استفاده شد. دادهها توسط نرمافزار SPSS نسخه 20 و با استفاده از آزمون تحلیل واریانس یکطرفه و آزمون تعقیبی شفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: بین میانگین نمرات تعادل عملکردی کمبینایان با کمشنوایان و افراد سالم تفاوت معنیداری وجود داشت (0/001=P)؛ به طوری که تعادل کمبینایان کمتر از کمشنوایان و افراد سالم بود، اما میانگین نمرات کمشنوایان با افراد سالم تفاوت معنیداری نداشت (0/05
نتیجه گیری: افراد کمبینا نسبت به کمشنوایان و افراد معمولی تعادل عملکردی کمتری دارند. به نظر میرسد اختلال حسی موجب کاهش تعادل عملکردی در این افراد میشود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1399/2/30 | پذیرش: 1399/3/3 | انتشار: 1399/3/12