1- دکتری تخصصی، استادیار گروه آسیبشناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران.
2- دانشجوی کارشناسی ارشد آسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران.
3- دانشجو دکتری آسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، گروه آسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران.
چکیده: (612 مشاهده)
هدف: والگوس دینامیک بیش از حد زانو به عنوان یک الگوی حرکتی معیوب، افراد مبتلا را مستعد آسیبهای اندام تحتانی میکند. بنابراین هدف مطالعه حاضر بررسی والگوس دینامیک زانو در میان بازیکنان مرد رشته فوتبال بود.
روشها: در این مقاله مروری سعی شد مطالعات انجام شده در زمینه موضوع تحقیق از سال 2000 تا ژوئن 2021 جمعآوری شود. در همین راستا وبسایتهای Google Scholar، PubMed، Science Direct، SID، ISC و Magiran مورد استفاده قرار گرفت و از کلیدواژههای مرتبط با موضوع نیز برای جستجوی مقالات استفاده شد.
یافتهها: با توجه به روش جستجو 50 مقاله یافت شد که با توجه به معیارهای ورود و خروج 12 مقاله مورد بررسی نهایی قرار گرفتند. در نهایت 7 مقاله در مطالعه حاضر گزارش شدند. وضعیت والگوس دینامیک زانو در جمعیت زنان بیشتر از مردان رخ میدهد و همچنین با افزایش سن فوتبالیستهای مرد وضعیت واروس نیز بیشتر رخ میدهد. موقعیتهای مختلف در حین بازی همچون تکل، پرش، بیتعادلی پس از زدن ضربه به توپ و فرود پس از پرش نیز از جمله موقعیتهایی هستند که با افزایش والگوس دینامیک زانو همراه هستند و بازیکنان در معرض آسیب زانو قرار دارند. دقایق اولیه نیمهها به دلیل زاویه کمتر فلکشن زانو و همچنین اواخر بازی به دلیل خستگی نیز میتواند موجب افزایش والگوس دینامیک و افزایش خطر آسیب زانو شود.
نتیجهگیری: تمامی مطالعات به نقش والگوس دینامیک در بروز آسیبهای مفصل زانو به ویژه لیگامنت متقاطع قدامی اشاره کردند، بنابراین شناسایی سازوکار آسیب و اصلاح راستای والگوس دینامیک در میان بازیکنان فوتبال امری ضروری بهنظر میرسد.
نوع مطالعه:
كاربردي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1400/5/14 | پذیرش: 1400/10/1 | انتشار: 1400/1/1