دوره 2، شماره 2 - ( تابستان 1395 )                   جلد 2 شماره 2 صفحات 53-43 | برگشت به فهرست نسخه ها

khodabakhshi M, Hashemi Javaheri S A, Ebrahimi Atri A, Ebadi Fara M. Effects of 8 Weeks of Resistance Training with Traband on Dynamic Balance in Young Soccer Players. J Sport Biomech 2016; 2 (2) :43-53
خدابخشی محمود، هاشمی جواهری سید علی اکبر، ابراهیمی عطری احمد، عبادی فرا مجید. تأثیر 8 هفته تمرینات مقاومتی با تراباند بر تعادل پویای فوتبالیست‌های جوان. مجله بیومکانیک ورزشی. 1395; 2 (2) :43-53

1- گروه حرکات اصلاحی و آسیب‌شناسی ورزشی،دانشکده تربیت‌بدنی و علوم ورزشــی، دانشگاه فردوسی، مشهد، ایران.

هدف: تعادل، جزء اصلی­ فعالیت‌های­ روزمره و فاکتور مهمی برای عملکرد ورزشی ورزشکاران  است. اهمیت تعادل در فعالیت‌های بدنی روزمره مانند: نشستن، ایستادن و راه­رفتن و فعالیت‌های ورزشی برای کسب امتیاز در مهارت‌های ورزشی چون ژیمناستیک و همچنین برای جلوگیری از آسیب در ورزش­هایی چون بسکتبال، فوتبال و والیبال بدیهی است. هدف از این تحقیق تعیین تأثیر تمرینات مقاومتی با تراباند بر تعادل پویای فوتبالیست­های جوان می­باشد.

روش­ ها: در این تحقیق 40 فوتبالیست جوان به­ طور داوطلبانه شرکت و سپس به شکل تصادفی به دو گروه: تجربی و کنترل تقسیم شدند. تعادل پویای آزمودنی­ها در پیش ­و پس‌آزمون با استفاده از دستگاه تعادل سنج بایودکس اندازه­ گیری شد. گروه تجربی در برنامه طراحی شده 8 هفته‌ای (3- 5 جلسه در هفته) تمرینات مقاومتی با تراباند شرکت کردند. برای تجزیه‌وتحلیل آماری از نرم‌افزار spss نسخه 16 استفاده شد.

یافته­ ها: میانگین سن، قد و وزن شرکت‌کنندگان به ترتیب: (سن: ­­­ 18/22±0/83 سال­­،­ قد­­­: ­­173±5/73 ­سانتیمتر، وزن­­:62/1±6/8 کیلوگرم) بود. نتایج آزمون ­تی نشان داد که گروه تجربی بعد از اجرای تمرینات نسبت به قبل از آن، در نمره تعادل پویا ]عمومی­(0/001 p=)، جانبی­(p=0/001) و قدامی خلفی­ (p=0/001)[ تفاوت معنی­ داری ایجاد شد.

نتیجه ­گیری : نتایج تحقیق تأثیر معنادار این تمرینات را بر تعادل پویای آزمودنی­ ها تائید کرد. با توجه به یافته ­های تحقیق، استفاده از تمرینات مقاومتی را می ­توان به‌منظور بهبود تعادل پویای ورزشکاران توصیه نمود.

نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/3/7 | پذیرش: 1394/9/25 | انتشار: 1395/4/26