دوره 3، شماره 4 - ( 12-1396 )                   جلد 3 شماره 4 صفحات 61-51 | برگشت به فهرست نسخه ها

yarahmadi Y, Mirbaghri R, Hdadnzhad M. Efficacy of the Yumeiho Therapy Massage on Repositioning Error, Range of motion of Trunk Flexion and the Functional power in Female Volleyball Players with Hyper Lordosis. J Sport Biomech 2018; 3 (4) :51-61
یاراحمدی یوسف، میرباقری راضیه، حدادنژاد ملیحه. اثربخشی ماساژ یومی هوتراپی بر خطای بازسازی، دامنه حرکتی فلکشن تنه و قدرت عملکردی زنان والیبالیست مبتلا به لوردوز کمری. مجله بیومکانیک ورزشی. 1396; 3 (4) :51-61

1- گروه بیومکانیک و آسیب‌شناسی ورزشی، دانشکده تربیت‌بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران
هدف: والیبالیست‌ها به علت پرش زیاد و قوس دادن به کمر برای ضربه زدن ضربه‌های مداوم مثل اسپک که از بالای سر زده می‌شود، دچار اختلال در ستون فقرات  و افزایش لوردوز کمری می‌شوند. لذا هدف از این تحقیق بررسی تأثیر هشت هفته ماساژ یومی هوتراپی بر خطای بازسازی،  انعطاف‌پذیری و قدرت عملکردی زنان والیبالیست مبتلا به لوردوز کمری بود.
روش‌ها: مطالعه حاضر از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل بود. 30 نفر زن والیبالیست مبتلا به لوردوز کمری افزایش یافته به‌صورت هدفمند و در دسترس انتخاب شدند و به‌صورت تصادفی به دو گروه 15 نفره ماساژ یومی هوتراپی و کنترل (بدون تمرین) تقسیم شدند. میزان خطای بازسازی و دامنه حرکتی تنه به‌وسیله اسپاینال موس ، قدرت عضلات فلکسوری و اکستنسوری با استفاده از دینامومتر دستی و میزان زاویه کمری به‌وسیله خط کش منعطف اندازه‌گیری شد. از آزمون تی زوجی جهت مقایسه درون‌گروهی و از آزمون تی مستقل جهت مقایسه بین گروهی استفاده شد.
یافته‌ها: در میزان خطای بازسازی و دامنه حرکتی تنه و قدرت عضلات فلکسوری و اکستنسوری بین دو گروه تمرینی و کنترل تفاوت معنی‌داری مشاهده شد (0/05P).
نتیجه‌گیری: نتایج پژوهش حاضر نشان داد که ماساژ یومی هوتراپی بر خطای بازسازی، دامنه حرکتی فلکشن تنه و قدرت عملکردی تأثیرگذار است. لذا به  درمانگران توصیه می‌شود ماساژ یومی هوتراپی را موردتوجه ویژه قرار دهند.
واژه‌های کلیدی: دامنه حرکتی، حس عمقی، یومی هوتراپی
دریافت: 1396/9/12 | پذیرش: 1396/11/5 | انتشار: 1396/12/12