دوره 4، شماره 1 - ( 3-1397 )                   جلد 4 شماره 1 صفحات 73-63 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bayati R, Shamsi Majelan A, Mirzaei B. The Effect of 12 Weeks of Wrestling+ Specific Warm-Up Program on Dynamic Balance in Cadet Wrestlers. J Sport Biomech 2018; 4 (1) :63-73
بیاتی رسول، شمسی ماجلان علی، میرزایی بهمن. تأثیر 12 هفته برنامه گرم‌ کردن اختصاصی کشتی Wrestling+ بر تعادل پویا کشتی‌ گیران نوجوان. مجله بیومکانیک ورزشی. 1397; 4 (1) :63-73

1- گروه فیزیولوژی ورزش، دانشکده علوم‌ورزشی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
هدف: هدف از مطالعه حاضر، ارزیابی تأثیر 12 هفته برنامه گرم ‏کردن اختصاصی کشتی بر تعادل پویا کشتی‏ گیران نوجوان بود.
روش‏ ها: تعداد 24 کشتی ‏گیر آزاد کار به‌صورت نمونه‏ گیری در دسترس انتخاب شدند و به دو گروه آزمایش و گروه کنترل تقسیم شدند. گروه آزمایش به مدت 12 هفته و 3 بار در هفته برنامه گرم­ کردن Wrestling+ و گروه کنترل نیز به همین مدت برنامه گرم‏ کردن روتین خود را انجام دادند. به‌منظور ارزیابی تعادل پویا از آزمون تعادل Y در قبل و پس از انجام تمرینات استفاده شد. برای تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از آزمون تی مستقل، تی وابسته و پی ‏نسبت در سطح معناداری (0/05P<) استفاده شد.
یافته‏ ها: بعد از انجام 12 هفته تمرین افزایش معناداری در میزان دست‏یابی در هر سه جهت آزمون تعادل Y و همچنین کاهش معنادار تعداد افراد در آستانه خطر آسیب آزمون تعادل Y در گروه آزمایش مشاهده شد (0/05P<). تفاوت معناداری در هیچ‌یک از متغیرهای تحقیق در گروه کنترل مشاهده نشد (0/05P≥).
نتیجه‏ گیری: به نظر می‏ رسد که انجام برنامه گرم­کردن اختصاصی کشتی می‏ تواند باعث بهبود تعادل در کشتی­ گیران شود. بنابراین استفاده از این شیوه نوین گرم‏ کردن قبل از تمرینات اختصاصی کشتی به مربیان و کشتی‏ گیران توصیه می­ شود.
واژه‌های کلیدی: تست Y، کشتی، گرم‌ کردن، نوجوان، کشتی گیر
دریافت: 1396/11/27 | پذیرش: 1397/2/22 | انتشار: 1397/4/6