دوره 6، شماره 1 - ( 3-1399 )                   جلد 6 شماره 1 صفحات 65-54 | برگشت به فهرست نسخه ها

Daneshjoo A, Raeisi S. Effect of Eight Weeks Plyometric Training on Some Kinematic Parameters, Horizontal Jumping Power, Agility, and Body Composition in Elite Parkour Athletes. J Sport Biomech 2020; 6 (1) :54-65
دانشجو عبدالرسول، رئیسی سودابه. تأثیر هشت هفته تمرینات پلیومتریک بر برخی شاخص‌های کینماتیکی، قدرت پرش افقی، چابکی و ترکیب بدنی ورزشکاران نخبه پارکور. مجله بیومکانیک ورزشی. 1399; 6 (1) :54-65

1- گروه بیومکانیک و حرکات اصلاحی، واحد تهران شرق، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
2- گروه آسیب‌شناسی و حرکات اصلاحی، دانشکده تربیت‌بدنی و علوم ورزشی، واحد تهران شرق، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
هدف: در پارکور همبستگی بالا بین قدرت انفجاری پایین‌تنه و قدرت عضلانی ورزشکاران و تولید سطوح بالای قدرت در کمترین بازه از زمان (توان) و چابکی بالا، امری ضروری برای رسیدن به عملکردی بهینه است. به نظر می‌رسد بهره‌گیری از تمرینات پلیومتریک بتواند دست‌یابی به بالاترین عملکرد را میسر کند. از این رو، هدف تحقیق حاضر، بررسی اثر هشت هفته تمرینات پلیومتریک بر شاخص‌های کینماتیک، ترکیب بدن، چابکی و قدرت پرش افقی در ورزشکاران پارکور بود.
روش ها: در این تحقیق نیمه‌تجربی، با طرح پیش‌آزمون و پس‌آزمون با گروه کنترل، بیست نفر از ورزشکاران نخبه پارکور شهر تهران در رده سنی 19 تا 26 سال انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه ده‌نفری آزمایش و کنترل قرار گرفتند. برنامه تمرینی گروه‌ آزمایش به مدت هشت هفته، هفته‌ای سه جلسه، به مدت یک ساعت انجام شد. قبل و بعد از برنامه تمرینی، اندازه‌گیری شاخص‌های کینماتیک زانو، آزمون‌های ایلینویز و قدرت پرش افقی و آنالیز ترکیب بدن انجام شد. داده‌ها توسط آزمون‌های آماری تی مستقل و تی همبسته تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها: انجام هشت هفته تمرینات پلیومتریک ارتباط معنی‌داری با شاخص‌های کینماتیک زانو داشت (0/003=P). همچنین قدرت پرش افقی، چابکی و درصد چربی بدن ورزشکاران پارکور را بهبود ‌بخشید (0/05≥P).
نتیجه گیری: بین انجام تمرینات پلیومتریک و شاخص‌های کینماتیک زانو ارتباط معنی‌داری وجود دارد و ممکن است باعث افزایش قدرت پرش و چابکی و کاهش درصد چربی بدن در ورزشکاران پارکور شود، ولی از آنجایی که اساس ورزش پارکور شباهت بسیار زیادی به تمرینات پلیومتریک دارد نیاز به تحقیقات بیشتر است.
واژه‌های کلیدی: پلیومتریک، پارکور، کینماتیک، پرش افقی
متن کامل [PDF 5663 kb]   (2291 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (4530 مشاهده)
دریافت: 1280/9/23 | پذیرش: 1399/2/26 | انتشار: 1399/3/12