دانش آموخته دکتری یادگیری حرکتی دانشگاه تهران
چکیده: (575 مشاهده)
هدف: اگر چه، اغلب تحقیقات اعتقاد بر عملکرد بهتر دست برتر نسبت به دست غیر برتر در اجرای تکالیف مختلف دارند، اما همچنان این چالش که چرا دست غیر برتر در برخی شرایط و تکالیف بهتر از دست برتر عمل می کند، بین محققان وجود دارد. هدف از این تحقیق مقایسه عملکرد دست برتر و غیربرتر با تغییرات نیرو در یک تکلیف تعادلی دودستی بود.
روش ها: نمونه های این تحقیق را 30 نفر از آزمودنی های دختر و پسر با میانگین و انحراف معیار سنی 5/6± 28 سال تشکیل دادند. این تحقیق در مرکز تندرستی سلامت نگر شهر شیراز انجام شد. در این مطالعه از دستگاه هوبر(Huber) به منظور اندازه گیری عملکرد دست ها استفاده شد.
یافته ها: نتایج آماری تی مستقل نشان داد زمانی که نیروی وارد بر سنسور دستگیره ها در هر دو دست یکسان بود عملکرد دست برتر و غیر برتر تفاوت معنی داری نداشت (05/≤P). با این وجود، زمانی که دست برتر نیروی بیشتری را وارد می کرد دست برتر عملکرد بهتر و زمانی که دست غیر برتر نیروی بیشتری به دستگیره ها وارد می کرد دست غیر برتر عملکرد بهتری نسبت به دست برتر داشت(05/P≤).
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که عملکرد دست برتر همیشه بهتر از دست غیربرتر نیست و عملکرد هر دو دست به نوع تکلیف، عوامل سنتیکی(نیرو) و میزان توجه به هر دست بستگی دارد. این نتایج از نظریه سیتم های پویا و مدل تخصصی نیمکره ای در کنترل دست ها حمایت می کند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1400/5/3 | پذیرش: 1400/9/28 | انتشار: 1400/1/1